Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kézilabda: győzelem a középdöntő második találkozóján

Publikálva: 2021.12.10 Frissítve: 2021.12.12 Kézilabda

A kongói válogatott ellen 30-22-es győzelmet aratott női kézilabda-válogatottunk.

A dán női kézilabda-válogatott ellen elszenvedett szerdai találkozót követően december 10-én, pénteken, 18:00 órai kezdettel Kongó csapatával mérkőztek meg mieink a középdöntőben. Az összecsapást a hatcsapatos harmadik csoportból magyar válogatottunk két ponttal a negyedik helyről, míg a kongói gárda a hatodik helyről pont nélkül várta a meccset.

A meccset a kongói válogatott nagyon harciasan kezdte, ám Planéta Szimonetta hétméteres találatával az 5. percben már 3-2-es vezetést tudhattunk magunkénak. A 12. percben Szikora Melinda védéseinek köszönhetően a kongói válogatott csupán négy gólig jutott, a mieink pedig már kilenc találatot jegyezhettek. Lukács Viktória hatodik találatát követően már 11-4 állt az eredményjelzőn a mi javunkra, amikor a kongói szövetségi kapitány időt is kért. Az egyperces szünetet követően sem sikerült egyik csapatnak sem elmozdítani a két gárda közötti különbséget, így továbbra is hétgólos előnyben voltunk. A félidő végére előnyünket megnöveltük, így 16-8-as állásnál mehettek pihenőre Golovin Vlagyimir tanítványai. 

A második játékrészt is lendületesen kezdte a vendégcsapat, ami annak volt betudható, hogy a védekezésünk nem volt olyan feszes, mint az első harminc percben. Igaz a támadójátékunkban sok ötletes és kreatív megoldás született, így nem csökkent a két csapat között a különbség. Golovin mester tíz perc elteltével elégelte meg a hátsó alakzat nem túl acélos munkáját, és időt kért. A kapuban Szemerey Zsófia próbálta hatástalanítani a kongói próbálkozásokat, de a védelem nem könnyítette meg feladatát. A nem túl sportszerű vendégek rengeteg kiállítást érő szabálytalanságot követtek el, így hol büntetőből, hol üres kapuba kellett csak belőni a labdát. A találkozó végjátékába már tízgólos előnnyel vághattunk neki, végül 30-22 nyertük a találkozót. A mérkőzés legjobbja Lukács Viktória lett, aki kimagasló játékot nyújtott.

A középdöntő harmadik mérkőzésén Dél-Korea lesz az ellenfelünk, a találkozót vasárnap 18:00 órai kezdettel rendezik mely, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

2021 Spanyolország, világbajnokság, középdöntő, 2. mérkőzés:

MagyarországꟷKongói Demokratikus Köztársaság 30–22 (16-8)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!