Kézilabda
Fekete Bozsana

Kézilabda: a NEKA elleni győzelemmel kezdtük az évet (VIDEÓ)

Publikálva: 2024.01.13 Frissítve: 2024.01.14 Kézilabda

Három góllal bizonyultunk jobbnak Balatonbogláron.

A 2024-es év első tétmérkőzésére Balatonbogláron került sor szombaton 17:00 órakor. Ez a találkozó az őszi szezon utolsó előtti idegenbeli mérkőzése volt, hiszen csupán a váci vendégeskedés, illetve a Kozármisleny elleni hazai összecsapás maradt hátra a bajnokság első feléből.

Az összecsapás első támadását a hazai csapat vezethette, ám első kísérletüket rögtön Győri Barbara hárította. Támadásban kapufák és technikai hibák miatt nehezen ment a góllövés, de a tizedik percben Fekete Bozsana találatával először a mérkőzésen átvettük a vezetést. A következő öt perce háromra tornáztuk fel az előnyünket, sőt a 22. percben Farkas Johanna góljával néggyel mentünk. Érkezett is hazai oldalról az időkérés, ám a 14-11-es állásról hosszú perceken át egyik fél sem tudott ellépni. A félidő utolsó perceit a NEKA jobban kihasználta, így a szünetre kettőre apadt a különbség.

Fotó: NEKA/Tompos Gábor

A fordulást követően három perc sem telt el, és egyenlítettek a vendéglátóink, sőt 16-15-nél már mi voltunk hátrányunk. A folytatás is a NEKA csapatáé volt, két góllal is le tudtak szakítani minket, de szerencsére a 43. percben Pelczéder Orsolya eredményessége révén egyenlítettünk. Az utolsó tíz percbe 25-25-ös egállal mentünk bele, a zsinórban három lőtt góllal viszont 29-26-ra visszevettük a vezetést.

Egyetlen percre sem nyugodhattunk meg, mert a hazai csapat fiataljai visszajöttek egyre. Másfél perccel a vége előtt Kekezovity Anna bombája nyugtatta meg a kedélyeket, a meccsre pedig Szabó Nina gólja tette fel a pontot, 31-28-ra nyertük a meccset.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 11. forduló

2024. január 13. 17:00, Balatonboglár, NEKA csarnok, 250 néző.

NEKA‒MTK Budapest 28-31 (13-15)

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

NEKA: Csapó ‒ Petruska, Lapos 2, Bató 4 (3), Győri 1, Faragó 9 (1), Wald 2. Csere: Zaj (kapus), Miklós 5, Molnár, Pálmai 1, Keceli-Mészáros 1, Alaxai 2, Munteanu-Korodi 1, Kriston.

Vezetőedző: Bakó Botond

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 4, Dakos 1, Weisheitel 2, Mészáros-Mihálffy 1, Szabó 6, Fekete 2. Csere: Szőke (kapus), Poczetnyik 4, Kekezovity 3, Pelczéder 2, Koronczai 2, Farkas 4, Papp.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 5/4, illetve 1/0.

Kiállítások: 2 perc, illetve 10 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon örülünk a győzelemnek, tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen mindkét gárdának nagyon kellett ez a két pont. Igazi csapatként mindenki hozzátett, és a nehéz helyzetekben ki tudtuk egymást segíteni, és mindig volt valaki, aki a vállára vette a csapatot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!