Tenisz
Fucsovics Márton

Kézilabda: kezünkben volt a mérkőzés, de végül pontosztozkodásra került sor az Alba Fehérvár KC otthonában

Publikálva: 2023.10.06 Frissítve: 2023.10.06 Kézilabda

Hatgólos előnyünk után 29-29-es döntetlenre végeztünk Székesfehérváron.

Nehéz mérkőzésnek néztünk elébe péntek este az Alba Fehérvár KC vendégeként, hiszen négy fordulót követően mindkét együttes nulla ponttal állt a tabellán. A csapatok éhesek voltak a sikerre, és ezen az összecsapáson nagyon sokat számított, hogy melyik fél tud előbb magára találni és megszerezni a győzelmet.

Az első támadásunkból ugyan nem született gól, de Mazák-Németh Csilla kiváló védekezését követően Poczetnyik Luca vette be a hazai kaput, megszerezve első találatunkat. Lelkesedésből és a tűzből nem volt hiány a mieinknél, a nyolcadik percben pedig Győri Barbara két védéssel járult hozzá ahhoz, hogy 4-3-as vezetésről tovább tudjuk növelni az előnyünket.

A kétgólos különbség a 11. percben jött össze végül, amikor Farkas Johanna talált rést a székesfehérvári védőfalon. Egyetlen percre sem lehetett kiengedni, mert technikai hibáinkat gyors gólokkal büntette a hazai gárda, amivel negyedóra játék után fordítottak 8-7-re.

10-10-nél Andróczki Flóra bombájával értük utol újra ellenfelünket, majd Fekete Bozsana labdalopásából Dakos Noémi tudott eredményes lenni, így újra nálunk volt a fór. A félidő utolsó tíz percére ráfordulva gól gólt követett, felváltva estek a találatok. 14-14-nél mindkét csapat megakadt, több pontatlanság is volt mindkét oldalon, illetve kapusunk, Győri Barbara tört borsot az Alba Fehérvár KC játékosainak orra alá. A 28. percben Vágó Attila kért időt, hiszen közel öt perce nem lőttünk gólt, szerencsére ez igaz volt ellenfelünkre is. A szünet előtti másfél percet emberhátrányban kézilabdázva kellett játszanunk, amit a maga javára fordított Horváth Roland csapata, 15-14-es hátrányból várhattuk a folytatást.

Győri Barbara ott folytatta a második játékrészt, ahol az elsőt abbahagyta, és az egyenlítés is gyorsan megvalósult, sőt a 37. percben már két góllal vezettünk. Érkezett is Horváth Roland részéről a második időkérés, ami be is vált a hazaiaknak, egy perc alatt 19-19-re egalizáltak. 20-19-nél már a vendéglátóknál volt az előny, és még nőhetett is volna, de Szőke Szonja bravúrosan védte Smbatian Tamara hétméteresét, a túloldalon pedig Fekete Bozsana varrta be a labdát Kubina Molli kapujába.

A kétgólos vezetésünk nem akárhogy valósult meg a 46. percben, Dakos Noémi üres kapus kísérlete a kapufán csattant, ám a kipattanót Fekete Bozsana kotorta be a hazai kapuba. Győri Barbara továbbra is szenzációs formában védett, sakkban tartva a hazai játékosokat, és az ő hárításából Mészáros-Mihálffy Adrienn és Szabó Nina lerohanásgóljával 25-21-re szakítottuk le ellenfelünket.

Már hat gól is volt az előnyünk, de bő nyolc perccel a vége előtt háromra jött vissza a hazai alakulat. Nagy volt a nyomás, hat góllal vezettünk, de elfogyott a fór, 28-28-nál döntetlent mutatott az eredményjelző. Győri Barbara megint jókor avatkozott közbe, és a túloldalon Farkas Johanna vágta be a játékszert a hazaiak kapujába. Ezután ismét emberhátrányba kerültünk, amiből gólt szerzett a székesfehérvári csapat, és ugyan még volt időnk támadni egyet, de gól már nem született belőle, 29-29-es döntetlennel zárult az összecsapás.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 5. forduló

2023. október 6. 18:00, Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok, 450 néző.

Alba Fehérvár KC‒MTK Budapest 29-29 (15-14)

Játékvezetők: Paska D., Vastag S.

Alba Fehérvár KC: Tóth 1 ‒ Zrnic 7, Smbatian 5 (1), Kocsis 2, Besszer 4, Utasi 3, Takó 6. Csere: Kubina (kapus), Afentaler 1, Kövér, Sulyok.

Vezetőedző: Horváth Roland

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 2, Mészáros-Mihálffy 5, Farkas 10 (4), Dakos 3, Poczetnyik 1, Pelczéder. Csere: Szőke (kapus), Mazák-Németh, Szabó N. 1, Szabó K. 1, Fekete 6, Kobela, Török.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 2/1, illetve 4/4.

Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc.

Vágó Attila: ‒ Mindkét csapat mélyről jött, nem úgy sikerültek az eddigi fordulók, ahogy azt szerettük volna. Több góllal is vezettünk, de a végén három-négy tiszta helyzetet is kihagytunk, ezekkel eldönthettük volna a mérkőzést a javunkra. A csapatom ma mindent megtett a győzelemért, nagyon pici hiányzott a sikerhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!