Kézilabda
Fekete Bozsana

Kézilabda: Zentai Dorottyával startolt a reggel

Publikálva: 2021.07.16 Frissítve: 2021.07.16 Kézilabda

Az MTK Budapest frissen igazolt fiatal kézilabdázója, Zentai Dorottya a DIGI Sport napindító műsorának vendége volt a strandon szerzett Eb-arany után.

A napokban az elődöntőt és a döntőt is szétlövéssel megnyerve lett aranyérmes a Várnában rendezett U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságon a magyar leányválogatott, melyben az MTK Budapest játékosa, Zentai Dorottya gólkirálynői címet szerzett a tornán.

Fiatal játékosunk és Pinizsi Zoltán szövetségi edző ennek apropóján volt vendég a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

– Az elsődleges célunk a világbajnokságra való kvalifikálás volt, de titkon reméltük, hogy aranyéremért jövünk – mondta Dorci. – Két éve a legfiatalabb játékosként mentem ki, és az egy ajándék volt, hogy akkor is szerepelhettem. A szerepem most sem volt más, mindkét tornán odatettem magam, és ugyanaz volt a célunk is. A gólkirálynői cím mindenkinek az érdeme. Együtt készültünk fel és együtt csináltuk végig.

Az ígéret az előző idényt még nevelőegyesületében, az FTC-ben töltötte, az MTK Budapestbe nagy reményekkel érkezett.

– A felnőttek között edzhettek és ott fejlődhetek, ami hatalmas lépés. Nyilván sokat kell dolgoznom, és sokkal fárasztóbb, mint eddig volt, de ez egy nagyon jó lehetőség a számomra – vélekedett a klubváltásról.

A Reggeli Start beszélgetése ITT érhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!