Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kézilabda: Vida Gergő az új vezetőedző (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.30 Frissítve: 2021.11.30 Kézilabda

Golovin Vlagyimirt a debreceni szakember váltja a vezetőedzői poszton.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányi kinevezése után már sejteni lehetett, hogy az MTK Budapest női kézilabdacsapat vezetőedzői posztján változás lesz, ám azt senki sem tudta, hogy mikor és ki érkezik Golovin Vlagyimir helyére. Hosszas tárgyalások és egyeztetések után a vezetők megtalálták a tökéletes szakembert, aki átveszi Golovin Vlagyimir munkáját, Vida Gergő személyében, aki másfél éves szerződést írt alá a klubbal. Az elsőosztályú női kézilabda-bajnokságot követők számára nem lehet ismeretlen a debreceni tréner, hiszen a 2020/21-es szezonban a Békéscsabai Előre NKSE gárdáját irányította, korábban pedig Tone Tiseljt váltotta –szintén évközben – a DVSC kispadján. Az új vezetőedző már találkozott a csapattal a kézilabdapályán kívül, a közös munkát december második hetében kezdik el.

– Hogyan vezetett az utad az MTK Budapesthez?

– Golovin Vlagyimir hívott fel, hogy mit szólnék a lehetőséghez. Mondhatnám, hogy sokat gondolkoztam, de ez nem lenne igaz, hiszen, ha maga a szövetségi kapitány kér fel, illetve ilyen csapatot vezethetek, arra nem lehet nemet mondani.

– Miért döntöttél úgy, hogy elvállalod az MTK Budapest női kézilabdacsapatának irányítását?

– A Debreceni Kézilabda Akadémia szakmai igazgatójaként tevékenykedtem, ahol nagyon jól éreztem magam, és nagyon sokat köszönhetek nekik, de úgy gondolom, ez kiváló szakmai lehetőség számomra, hogy vezetőedzői feladatokat láthatok el ilyen jó elsőosztályú csapatnál, mint az MTK Budapest.

– Golovin Vlagyimir hosszú évek óta irányítja az együttest, mennyire nehéz így átvenni a csapatot?

– Abszolút nem teher számomra, motiváló feladat folytatni azt a munkát, amit Vova felépített szakmailag az elmúlt évek során. Ez a koncepció jól működik, így én is ezen az úton szeretnék tovább haladni. A kézilabdáról kialakult hasonló elveink mellett természetesen az én sajátosságaimmal szeretném kiegészíteni a közös munkát.

– Ismered a csapatot, mit gondolsz a jelenlegi játékosállományról?

– A közösség kiváló elegye a rutinos és fiatal játékosoknak, ez a koncepció nekem tetszik, hiszen a fiatalabbak sokat tudnak tanulni az idősebbektől, rutinos játékosra pedig mindig szükség van a pályán, a fiatalok pedig lendületet, új színt vihetnek a játékba, így jól kiegészítik egymást. Mindenképpen a legfontosabb a csapategység és a csapatként való funkcionálás a mérkőzéseken, az egymásért való küzdés.  

– Milyen célokat fogalmaznál meg a csapat jövőjével kapcsolatban?

– A sok találgatás után – Golovin Vlagyimir kinevezése és az új edző személyével kapcsolatosan – most a lányok sincsenek már bizonytalanságban, letisztult a jövőkép a játékosok és a klub számára is. Bízom benne, hogy ez előrébb viszi a társaságot. A legfontosabb, hogy az elmúlt évek alatt felépített szintet tudjuk tartani és továbbra is fejlődési lehetőség legyünk a fiatal magyar tehetségek számára, akik később Magyarországot képviselhetik a válogatottban, illetve a nemzetközi kupameccseken.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!