Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: vereség Balatonbogláron

Publikálva: 2023.09.29 Frissítve: 2023.09.29 Kézilabda

A NEKA csapata 31-28-ra nyert a péntek délutáni edzőmérkőzésen.

Október 6-án rendkívül fontos pontokért megyünk Székesfehévárra, ám bajnoki forduló híján a héten sem maradhatott ki gyakorlás a mieinknek, így ezúttal edzőmérkőzést játszottunk. Ellenfelünk a balatonboglári NEKA csapata volt péntek kora délután. Az első félidő elején nem tudta leszakítani egymást egyik fél sem, inkább a folytonos gólváltásról és a tapogatózásról szóltak a percek.

Csapatunk húzóembere Farkas Johanna volt, aki a hat gólunkból ötöt szerzett. A hazai csapat kétperces büntetését remekül kihasználtuk, emberelőnyben két góllal sikerült meglépnünk, amit szépen tartani is tudtunk. A játékrész derekán Mészáros-Mihálffy Adrienn kiváló védőmunkája volt említésre méltó, e mellett pedig támadásban is jól működtünk, 14-9-re vezettünk. A 27. percnél azonban jött egy rövidzárlat, amit kihasznált a NEKA, a szünet előtt 14-12-re zárkóztak a balatonbogláriak.

A második félidő nagyon hasonlóan indult, mint az első, védekezésben nem volt meg a kellő agresszivitás, így az ütközések elmaradtak. Amikor gólt szereztünk, a NEKA akkor is rendkívüli sebességben kontrázott vissza, a találkozó 42. percében döntetlent mutatott az eredményjelző. A támadásban elkövetett fegyelmezetlenségeket megbüntette ellenfelünk, negyedórával a lefújás előtt kétgólos hátrányba kerültünk. A 47. percre pedig háromra nőtt a különbség, így Vágó Attila újra időkérésre kényszerült.

Szerencsére a folytatásban a balatonboglári gárda is többet hibázott, ami lehetőséget teremtett számunkra, hogy egy gólra zárkózzunk. Az egyenlítés viszont nem jött össze, sőt újra három találat lett a lemaradásunk. Az esélyünk megvolt, hogy fordítsunk, de nem tudtunk élni vele, 31-28-as hazai győzelem született.

Felkészülési mérkőzés

2023. szeptember 29. 14:00, Balatonboglár, NEKA Csarnok

NEKA‒MTK Budapest 31-28 (12-14)

Játékvezetők: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó K. 2, Poczetnyik 4, Andróczki 3, Pelczéder 3, Fekete 2, Farkas 8, Dakos 6

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!