Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: Vereség a Dunaújváros otthonában (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.06 Frissítve: 2021.11.07 Kézilabda

Küzdelmes mérkőzésen, a félidei előny ellenére nem sikerült pontot szereznünk.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 7. fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA vendégeként léptünk pályára. Mindkét gárda hat szerzett ponttal várta a hétvégi találkozót, így igazi rangadónak ígérkezett a mérkőzés.

A meccs ehhez mérten is indult, hiszen már az elejétől fogva nagy csata alakult ki a pályán. Az első tíz percből a dunaújvárosiak jöttek ki jobban, hiszen Wéninger Alexa sorozatban több védést mutatott be, mellyel 8-4-es vezetést szereztek a hazaiak. Golovin Vlagyimir nem hagyta, hogy a Fejér megyei gépezet még jobban beinduljon, így a 14. percben időt kért, hogy taktikai utasításokkal lássa el sajátjait. A kis pihenőnek meg is lett az eredménye, hiszen visszavágtak a mieink és Dakos Noémi 21. percben szerzett találatával már egyenlő állást mutatott az eredményjelző.

Az egyenlítést követően a DKKA ismét átvette a mérkőzés irányítását, és sikerült újból átvenniük a vezetést, sőt háromgólos előnyre is szert tettek. A félidőben jól teljesítő Győri Barbara vezérletével az első játékrész utolsó öt perce megint a miénk volt, nemhogy egalizálni tudtunk, a félidei pihenő előtt 11-13-as vezetést szereztünk.

A bravúros első félidei végjátékot követően bízhattunk benne, hogy megtalálták lányaink az ellenszert a Dunaújváros csapata ellen, ám a térfélcsere egészen mást tartogatott. Gabirella Bartulovics védéseinek és a mi hibáinknak okán hamar egyenlíteni tudtak Vágó Attila tanítványai, sőt a 38. percben Szalai Babett indításgóljával már a hazai közönség örülhetett a 17-15-ös állásnak. Ismét jött Golovin Vlagyimir részéről az időkérés, miután egy góllal közelebb tudtunk kerülni. Ám a hazai csapat nem engedte ki a kezéből a vezetést, s erőiket egyesítve újra három góllal vezettek. Ekkor – 21-18-as állásnál – Golovin mester ismét egyperces pihenőt kért, hogy a véghajrában mi vegyük át a karmesteri pálcát.

Az egész meccsen kiválóan játszó Marincsák Nikolett ismét magára vállalta a góllövést, így már csak két találat volt a dunaújvárosiak előnye. A két-három gólos vezetést a hazai együttes tartani is tudta, egészen az 56. percig, amikor Bánfai Kíra volt eredményes, mellyel csupán egy gól volt a két csapat közötti differencia. Ezzel úgy tűnt, parázs hangulatú végjáték kerekedik a pályán, de sajnos a hibátlanul lövő Weisheitel Saskia negyedik találatával ismét a hazai csapat örülhetett a kétgólos előnynek. Ez a különbség egészen a végső percekig megmaradt, így a dunaújvárosi lányok örülhettek a két pontnak, hiszen 25-23 végeredménnyel ők győzedelmeskedtek.

Nagyot harcoltak a kék-fehér lányok, de a félidei vezetést könnyen kiengedték a kezükből, mellyel élni tudott az ellenfél, s a második játékrészt végig uralva nyerte meg a DKKA a mai találkozót. Sok idő nincs a regenerálódásra, ugyanis szerdán már a bajnokságban kiválóan szereplő Debrecen gárdája érkezik a Fáy utcába.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 7. forduló
Dunaújvárosi KKA─MTK Budapest 25-23

Dunaújváros, Dunaújvárosi Sportcsarnok, 300 néző, Játékvezetők: Horváth, Marton

Dunaújvárosi KKA: Bartulovic ─ Kukucska 2, Borgyos, Szalai 5, Weisheitel 4, Bulath 4 (2), Kazai 2. Csere: Wéninger, Hlogyik (kapus), Kiss, Farkas 2 (2), Matucza 2, Polics, Sustkova 4.
Vezetőedző: Vágó Attila

MTK BUDAPEST: Győri ─ Juhász, Kekezovity 2, Marincsák 8, Szabó 2 (1), Koronczai 2, Pelczéder. Csere: Bánfai 3, Sallai 2, Pál 1 (1), Bujdosó-Gerháth1 1, Mazák-Németh, Dakos 2.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir 

Hetesek: 5/4, illetve 3/2
Kiállítás: 6 perc, illetve 6 perc

Golovin Vlagyimir: – A 25 kapott gólt nézve a védekezésünk egész jól működött, a meccset a támadásban nyújtott teljesítménnyel veszítettük el. Nagyon sok ziccer kimaradt, ezáltal önbizalomhiányosan kézilabdáztunk. A hozzáállás és az akarati tényezők rendben voltak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!