Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: valóra vált az álom, a Moyra-Budaörs Handball legyőzésével ott vagyunk a négyes döntőben (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.03.29 Frissítve: 2023.03.29 Kézilabda

Megérdemelten jutottunk tovább a Tippmix Magyar Kupában.

A Tippmix Magyar Kupa V. fordulójában nem kisebb tétje volt a Moyra-Budaörs Handball elleni összecsapásnak, mint az április 22-23. között Tatabányán sorra kerülő négyes döntő. Mindkét csapat nagy vágya volt, hogy kiharcolja a részvételt, ennek, és a korábbi egymás elleni eredmények tudatában nagy csata elé néztünk szerda délután.

A mérkőzés két bombagóllal indult a mi oldalunkon, melyeknek Mészáros-Mihálffy Adrienn volt a gazdája. A védekezésünkkel – már az első öt percben – többször passzív játékig kényszerítettük ellenfelünket, így csak egyszer tudtak betalálni ez idő alatt. A folytatásban is uraltuk a mérkőzést, ám túl messzire nem engedtek minket a budaörsiek, a 13. percben 6-3-ra vezettünk. Buday Dániel időkérését követően négyre növeltük az előnyünket, sőt Simon Petra közbelövésével már öttel mentünk.

A vendégek vezetőedzője taktikát váltott, ugyanis hét a hat ellen vezették a támadásaikat Pálos-Bognár Barbaráék. Az elején működött is a helyzetkialakítás ellenfelünknek, de később két üres kapus gólt is szereztünk, és 13-7-re léptünk meg a 24. percre. Második idejét is elhasználni kényszerült a vendégek mestere, ám ez sem akasztott meg minket, már hétre nőtt a különbség. Suba Sára két parádés védéssel szállt be a találkozóba, és elöl is jól működött a gépezet, 15-7 állt az eredményjelzőn javunkra. A szünetre pedig megmaradt a nyolcgólos differencia.

A második félidei rajtot a budaörsiek kapták el jobban, nyolcról hatra csökkent a hátrányuk az első percekben. A mieink is beizzították az első játékrészben használt rakétákat, és újra nyolcgólos fórnak örülhettünk, sőt Pál Tamara 41. percben lőtt átlövésével már kilenccel mentünk. A 48. percben Pál Tamara büntetőjét követően kialakult a tízgólos különbség, és végleg eldőlni látszott a továbbjutás sorsa.

A játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket, megérdemelten jutottunk a Tippmix Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Tippmix Magyar Kupa V. forduló

2023. március 29. szerda 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 300 néző

MTK Budapest‒Moyra-Budaörs Handball 30-22 (17-9)

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 3, Mazák-Németh 1, Simon 7 (2), Dakos 4, Mészáros-Mihálffy 5, Sallai 1. Csere: Suba (kapus), Szabó L., Pál 6 (1), Juhász, Kobela 1, Román 2.

Vezetőedző: Vágó Attila

Moyra-Budaörs Handball: Varjas-Sipeki ‒ Szabó-Májer 2, Schneider 2, Gorilska 2, Hudák, Pálos-Bognár, Tóth 4. Csere: Vártok R. (kapus), Gergely-Zsigmond 1, Szekerczés 2, Szabadfi 3, Smid, Mlinkó 3, Vártok T. 2, Braun, Bánfai 1.

Vezetőedző: Buday Dániel

Hétméteresek: 3/3, illetve 2/1.

Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon akrtuk ezt a győzelmet, és a vele járó továbbjutást a négyes döntőbe. A mérkőzésen végig nagyon koncentráltak voltunk és a csapatom nagyon fegyelmezetten betartotta a taktikai utasításokat. Boldogok vagyunk, de holnaptól már a szombati bajnoki mérkőzésre fókuszálunk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!