Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: utolsó másodpercekben lőtt góllal nyertek az U19-esek

Publikálva: 2022.11.28 Frissítve: 2022.11.28 Kézilabda

A felnőttek összecsapása előtt a serdülők és az ifik fogadták a Hajdúnánás SK csapatát.

A serdülők meccsét ugyan Királyfalvi Karina szélső találata és Nedelka Napsugár bomba átlövése indította, de a folytatás már a vendégeké volt. Több labdakezelési problémánk is adódott, amiből az ellenfél könnyen, gyors gólokat tudott szerezni. A hibáink mellett hozzá kell tenni, hogy betegség miatt sok játékosunk nem tudott ezen a mérkőzésen a csapat segítségére lenni. A félidőre kilencgólos különbség alakult ki, ami a második félidőben tovább növekedett, végül pedig 36-21-es vereséget szenvedtünk.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 9. forduló

MTK Budapest‒Hajdúnánás SK 21-36 (11-20)

Marinko Kekezovity: ‒ Nehéz meccs volt számunkra, mert kevesen voltunk, és klasszikus irányító nélkül játszottunk. Támadásban ez okozta a legnagyobb a gondot, ráadásul gyors, kontragólokat kaptunk.

Az U17-esek után az ifik csaptak össze a hajúságiakkal, ám ez a találkozó teljesen másképp alakult, mint az ezt megelőző párharc. 4-0-s sorozattal kezdtünk, és az igazi csapatmunkát az mutatja, hogy mindegyik gólunkat más-más játékosunk lőtte. A félidőt uraltuk, végig vezetve hoztuk az első játékrészt, a szünetet jelző sípszó elhangzásakor pedig 12-10 volt a javunkra.

A második etap 45. percében már hat góllal is vezettünk, de addig ügyeskedett ellenfelünk, míg szorossá nem tette a végjátékot. Öt perc volt hátra, amikor 23-23-at mutatott az eredményjelző. Az esélye megvolt a vendégeknek, hogy átvegyék a vezetést, de vagy elhibázták, vagy éppen Jován Édua védte a próbálkozást. Tizenöt másodperccel a vége előtt újra egyenlített a vendégcsapat, Szájer Hanna viszont magára vállalta a két pont sorsának eldöntését, és balszélről bepattintotta a játékszert az ellenfél kapujába. Ezzel a találattal egygólos sikert könyvelhettünk el, 26-25-re nyertük a párharcot.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 9. forduló

MTK Budapest‒Hajdúnánás SK 26-25 (12-10)

Marinko Kekezovity: ‒ Nagyon érdekes és bizonytalan meccs volt a legvégéig. Kifejezetten jól kezdtünk, védekezésben jól játszottunk, támadásban pedig türelmesek tudtunk maradni. A játékrész végén ismét megjelent a koncentrációs visszaesés, így nagy izgalom kerekedett. Szerencsére az utolsó öt másodpercet használtuk ki a legjobban, és mindkét pontot megnyertük. Gratulálok a lányoknak a küzdőszellemhez és az odaadáshoz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!