Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: Utánpótláscsapataink ötven százalékos mérleggel teljesítettek a hazai meccseken

Publikálva: 2021.11.02 Frissítve: 2021.11.02 Kézilabda

Serdülő és ifjúsági együttesünk a PC Trade Szegedi NKE csapatával mérkőzött meg hétvégén.

Szombaton a felnőtt mérkőzés előtt lépett pályára serdülő és ifjúsági együttesünk. A megszokottól eltérő sorrendben kerültek megrendezésre a találkozók, hiszen előbb – 13:00 órától – ifjúsági kézilabdásaink találkozója szerepelt a programban, majd őket követte 14:50-es kezdéssel serdülőgárdánk. Az ellenfél mindkét korosztályunk számára a PC Trade Szegedi NKE volt.

Ifjúsági csapatunk négy ponttal a zsebében várta a szombati találkozót. Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, az első tíz perc eltelte után már 4-7 állt az eredményjelzőn. Finfera Maximilián tanítványainak meggyűlt a bajuk a szegedi hálóőrrel, Porobic Zoéval, aki több szép védést is bemutatott a félidő során. A mi kapusunk, Túri Csenge sem akart lemaradni versenytársa mellett, hisz az ő jó formájának volt köszönhető, hogy nem alakult ki nagyobb különbség a két együttes között. A találkozó irányítását a Csongrád megyeiek a kezükben tartották egészen az első etap 23. percéig, amikor először Tomasek Fanni megszerezte az egyenlítő találatot, őt pedig Bari Csenge két góllal követte, így már 13-11-es hazai vezetést jegyezhettünk. A félidő hátralévő részében nagy csata alakult ki a pályán, nem bírt egymással a két fél, hiszen ide-oda estek a találatok, de szerencsére egygólos előnyt sikerült megtartanunk a szünetre, így 16-15-ös állásnál mehetett a két csapat pihenőre.

A második játékrész az előzőhöz hasonló szoros küzdelemmel indult, ám a 39. percben Horváth Kinga eredményességével már kék-fehér lányaink vezettek három góllal. A következő percekben Trézsi Fruzsina még egy góllal növelte előnyünket, ám a szegedi időkérés felrázta ellenfelünket, és a 48. percben egalizálni tudtak. A mieink sem hagyták magukat, megnyugtató előnyre tettek szert a végjáték előtt, így az utolsó percekben már nem volt kérdéses, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot. Végül 34-30-as győzelmet aratott ifjúsági csapatunk a PC Trade Szegedi NKE felett.

MTK BUDAPEST─PC Trade Szegedi NKE 34-30 (16-15)

Finfera Maximilián: – Nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát, a 22. percben érkeztünk meg a meccsbe. Ekkor átvettük a vezetést, melyet először csupán egy-két góllal tudtuk tartani, majd sikerült négygólos előnyt kialakítani, melyet képesek voltunk a végéig megőrizni. Gratulálok a csapatnak.

Serdülő együttesünk továbbra is pont nélkül várta a szombati mérkőzést a már hétpontos szegediek ellen. Ellenfelünk már az összecsapás elején uralta a mérkőzést, és kevesebb mint nyolc perc elteltével már 8-1-es vezetést szereztek. A játékrész során próbáltunk felzárkózni, ez többször is sikerült, de amint megközelítettük a vendégeket, nagyobb sebességre kapcsoltak, és rendre sikerült visszaállítaniuk a nagyobb differenciát a két együttes között. Ez a félidei álláson is megmutatkozott, amikor ötgólos előnyt tudhatott magáénak a PC Trade Szegedi NKE.

Sajnos a második félidő sem hozott áttörést, sőt öt perc elteltével már tízgólos különbség volt a két gárda között az ellenfél javára. Ezt a differenciát nemhogy tartani tudta a szegedi együttes, de a mérkőzés végére növelni is képes volt, így 28-36-os vereséget szenvedett serdülőcsapatunk, tehát továbbra sem sikerült pontot szerezni a 2021/2022-es idényben.

MTK Budapest─PC Trade Szegedi NKE 28-36 (13-18)

Finfera Maximilián: – A meccs egészét a felzárkózás jellemezte, sok technikai hibával és kihagyott helyzettel kézilabdáztunk. A második félidő eleje megpecsételte a sorsunkat, elfáradtunk és nem tudtuk már csökkenteni a nagy különbséget. Dolgozunk tovább.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!