Tenisz
Piros Zsombor

Kézilabda: utánpótláscsapataink a Debrecennel mérkőztek meg

Publikálva: 2021.11.16 Frissítve: 2021.11.16 Kézilabda

Leány serdülő és női ifjúsági kézilabdacsapatunk a 8. fordulóban a DVSC Schaeffler vendége volt.

Fiatalabb korosztályú gárdánk nem indította jól a mérkőzést, hiszen a hazai együttes rögtön 4-0-s etapot produkált. Finfera Maximilián rögtön időt kért, hogy a hosszú buszozás után felrázza sajátjait, és a pályán bizonyítsanak. A kis fejmosás el is érte a célját, hiszen a mieink vittek véghez 4-0-s sorozatot, így a 9. percben egyenlíteni tudtunk Turbucz Léna találatával. A hazai tréner sem nézte ezt jó szemmel, így ő is egyperces szünetet kért. Sajnos az időkérés számukra is sikeresnek bizonyult, újra uralta a debreceni egylet a találkozót. Szépen lassan próbálták növelni előnyüket, leszakítani lányainkat. Ezt a félidő végére négygólos előnnyel abszolválták, így 17-13-as hátrányban vonulhattunk szünetre.

A négygólos differenciát jó második félidei rajttal könnyen le lehetett volna dolgozni, de sajnos a sok technikai hiba miatt ez nem valósult meg. Ahogy teltek a félidő játékpercei, úgy nőtt a különbség a két csapat között. A végső dudaszó elhangzásakor pedig – illetve az utolsó hét percben a gólcsendünk miatt – a két csapat között nagy különbség alakult ki, így a két pontot megérdemelten zsebelte be a DVSC együttese.

Leány serdülő I. osztály-Kelet 8. forduló

DVSC CSHAEFFLER─MTK BUDAPEST 35-20 (17-13)

Finfera Maximilián: – A mérkőzésen végig alárendelt szerepet játszottunk és ilyen sok hibával csakis a saját helyzetünket nehezítjük meg. Új poszton bemutatkozó játékosaimnak jár a dicséret, mert nagyot küzdöttek.

Ezután következett ifjúsági csapatunk pályára lépése. A meccs elején a két gárda szoros csatával indított, mindkét fél technikai hibáinak is hálóőreinek betudhatóan a mérkőzés állása perceken keresztül 2-2 volt. Innen a debreceni csapat tudott elmozdulni, ettől kezdve nem engedte ki kezéből a vezetést. Ekkor még nem sejthettük, hogy Molnár Virág 20. percben lőtt gólja lesz számunkra az utolsó a félidőben, míg az ellenfelünk öt gólt is szerzett ezalatt. Így a félidőben tetemes, megnyugtató előnyt dolgozott ki magának a DVSC, 13-5 állásnál térhettünk pihenőre.

A második játékrész sem a felzárkózás jegyében kezdődött, hiszen kér gyors debreceni találattal már tízgólos hátrányban voltunk. A támadásban elkövetett hibáink miatt nagyon gyengén ment a gólszerzés, így esélyünk sem maradt visszajönni a meccsbe. A Hajdú-Bihar megyei gárda viszont termelte a gólokat, a végén harmincig is eljutottak. 

Női ifjúsági I. osztály-Kelet 8. forduló

DVSC SCHAEFFLER─MTK BUDAPEST 30-18 (13-5)

Finfera Maximilián: – Az elején mindkét csapat kapkodott, de a Debrecen tudott jobban kijönni ebből, ettől kezdve ők domináltak. Sajnos ilyen kevés lőtt góllal, nehéz lesz komolyabb célokat kitűznünk.

A következő fordulóban, november 19-én a Csepel DSE otthonába látogatnak utánpótláskorú kézilabdázóink.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!