Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kézilabda: utánpótláscsapataink a Békéscsabával mérkőztek meg

Publikálva: 2021.11.07 Frissítve: 2021.11.07 Kézilabda

Nem sikerült pontot hozni egyik csapatunknak sem a Békéscsabai ENKSE otthonából.

November 6-án női ifjúsági és serdülő kézilabdacsapatunk a 7. bajnoki fordulóban a Békéscsaba otthonában lépett pályára. A Városi Sportcsarnokban előbb a serdülő, majd az ifjúsági találkozót rendezték meg.

Serdülőgárdánk meccsén az elejétől az ellenfél irányította a mérkőzést, hiszen egyből ők ragadták magukhoz a vezetést az első percekben. Ám a mieink folyamatosan a békéscsabaiak sarkában voltak, egy pillanatig sem lélegezhetett fel a hazai együttes, hiszen egy-két gólos hátránnyal ugyan, de mindig a nyomukban jártunk. A félidő derekától Bárány Panna több szép védést is bemutatott, így sikerült is a 24. percben kiegyenlítenünk Nagy Petra találatával. Ezután sajnos nem tudtuk átvenni a mérkőzés irányítását, ismét a Békéscsabai ENKSE kerekedett felül. A játékrész utolsó másodpercében Rnic Marija ugyan még megpróbálkozott az egyenlítéssel, de az ellenfél kapusa hárítani tudta a lövését, így 12-11-es hazai vezetéssel mehetett a két csapat pihenőre.

​Forrás: Békéscsabai ENKSE

A térfélcserét követően Finfera Maximilián tanítványai nem indították jól a második etapot, hiszen egyből négy góllal tudta növelni előnyét a Békés megyei együttes. Ezt a különbséget szinte végig tudta tartani ellenfelünk, megközelítettük őket ugyan, de komoly veszélyben egyszer sem forgott sajnos a magabiztos előnyük. A mérkőzés utolsó másodperceiben alakult ki a két együttes közötti legnagyobb differencia, hiszen 29-24-es vereséget szenvedtünk a Békéscsaba otthonában.

Leány serdülő I. osztály-Kelet 7. forduló

BÉKÉSCSABAI ENKSE─MTK BUDAPEST 29-24 (12-11)

Finfera Maximilián: - A csapat nagyot küzdött, most ennyire voltunk képesek. Mindenki kiadta magából a száz százalékot. Külön öröm, hogy a 2008-as születésű Hangay-Tímár Sára is bemutatkozott mérkőzésen. A betegeinket és sérültjeinket várjuk nagyon vissza.

Ifjúsági csapatunk jól indította a meccset, rögtön az összecsapás elején megszerezte a vezetést, ám ezt sokáig nem tudta tartani, hiszen hamar egyenlítettek a békéscsabai lányok. S nem csak hogy egalizálni tudtak, átvették a mérkőzés irányítását, s a 17. percben már 13-7-re vezettek. Ekkor kért időt Finfera Maximilián vezetőedző, hogy felzárkóztassa sajátjait, ami sikerült is, hiszen Trézsi Fruzsina 22. percben lőtt góljával csupán kettővel járt előttünk a hazai együttes. A félidő vége nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, hiszen a békéscsabai gárda új erőre kapcsolt, így 18-12-es félidei állásnál várhattuk a második etapot.

Forrás: Békéscsabai ENKSE

A második félidő első kilenc perce megpecsételte a két pont sorsát, hiszen ekkor már tízgólos előnyt tudhatott magáénak a hazai csapat. Innentől kezdve nem sikerült újra felzárkózni és meccsbe kerülni, sőt a végére igen nagyarányú győzelmet aratott a Békéscsabai ENKSE gárdája.

Női ifjúsági I. osztály-Kelet 7. forduló

BÉKÉSCSABAI ENKSE─MTK BUDAPEST 35-20 (18-12)

Finfera Maximilián: - Nem láttam sem tüzet, sem akaratot a pályán, melyet a Békéscsaba okosan ki is használt. Bízom benne, hogy ez nem fordul elő többet, menni kell tovább, mert a Debrecen ellen nehéz mérkőzés vár ránk.

A folytatásban november 13-án Debrecenben vendégeskednek serdülő és ifjúsági csapatunk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!