Atlétika
Kulunics Vince

Kézilabda: új játékossal bővül keretünk

Publikálva: 2022.01.28 Frissítve: 2022.01.28 Kézilabda

A Csurgó NKC csapatából érkezik Román Dorina.

Kürthi Laura távozásával egy fővel csökkent a létszám az MTK Budapest női kézilabdacsapatának háza táján. Laura visszarendelését követően a szakvezetés mindent megtett, hogy a megüresedett helyet pótolja, és az eredményes tárgyalásoknak köszönhetően megoldódott a helyzet. A Csurgói NKC ─ NBI/B nyugati csoportjában szereplő ─ együttestől a jobbkezes átlövő és irányító pozíciókban is bevethető Román Dorina érkezett az MTK Budapestbe.

Rutka Péter szakosztálymenedzser beavatott minket az elmúlt pár nap történéseibe és hogy miért éppen Román Dorinára esett a választás.

─ Kürthi Laura győri visszatérését követően mindenképp szerettük volna pótolni az ő pozícióját, sajnos ez év közben nagyon nehéz feladat. Azonban tudomásunkra jutott, hogy Dorina távozik Csurgóról, Vida Gergő vezetőedző és jómagam is évek óta követjük a pályafutását, tudjuk, hogy milyen képességekkel rendelkezik. Biztos vagyok benne, hogy a bajnokság hátralévő részében a csapat segítségére lesz majd.

A 23 éves fiatal belső posztokon szereplő játékos a csurgói együttes előtt az élvonalban is szerepelt, a 2020/2021-es idényben a Dunaújvárosi KKA keretének volt tagja. A piros-feketék játékosaként a tavalyi évben 48 mérkőzésen szerepelt és összesen 158 gólt szerzett. E mellett pedig Dorina a korábbi években a nemzeti mezt is magára ölthette az utánpótlás-válogatottsága során.

Román Dorina így beszélt az érzéseiről az MTK Budapest megkeresésével kapcsolatban.

─ Nagyon örültem, mikor az MTK Budapesttől megkerestek, és az első gondolatom az volt, hogy ennél szerencsésebb nem is lehetnék. Visszatérni az élvonalba nagyon nagy dolog, és sokkal magasabb szint, annak a bizonyítéka volt számomra, hogy van miért minden egyes nap küzdeni és dolgozni.

Dorina pár napja már csatlakozott a csapathoz, részt vett az edzéseken. Erről is beszélt, valamint arról is, hogyan fogadta a csapat.

─ A lányok nagyon pozitívan fogadtak, szerencsére sokukat ismertem már korábbról. Mind a magánéletben, mind a csapatnál nagyon sokat segítettek, hogy minél hamarabb be tudjak illeszkedni, és ne érezzem egy percre sem, hogy én csak menetközben csatlakoztam hozzájuk. Úgy érzem, az edzések terén is kezdem felvenni a ritmust, szuperek a tréningek, és a hangulat is. Igazi családias közeg fogadott. Eddig csupán csak a gyakorlások során, tét nélküli szituációkban tudtam hasznos tagja lenni a keretnek, de hamarosan már a pályán is segítségére lehetek a lányoknak. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapat sikeres legyen!

Friss igazolásunk január 30-án, a Szombathely elleni bajnoki mérkőzésen már be is mutatkozhat kék-fehér mezben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!