Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Kézilabda: U19-es csapatunk a Vasas SC otthonban aratott győzelmet

Publikálva: 2024.03.12 Frissítve: 2024.03.12 Kézilabda

Az U17 viszont a SZISE-Bamba Marha együttesétől kapott ki idegenben.

Az előző héten mindkét utánpótláskorú gárdánk idegenben szállt harcba a két pontért. Az U17 szerdán a SZISE-Bamba Marha, míg az U19, csütörtökön a Vasas SC vendége volt. Serdülőink számára elég nehezen ment a gólszerzés a találkozón, mindössze hatszor sikerült betalálni az első harminc percben, míg a hazaiak tizennégy alkalommal voltak eredményesek. A második játékrészben ugyan két gólt ledolgoztunk a hatból, ám ennél közelebb nem kerültünk, sőt tovább nőtt a különbség, így 34-20-ra kikaptunk fővárosi ellenfelünktől.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 19. forduló

SZISE-Bamba Marha‒MTK Budapest 34-20 (14-6)

Báthori Gábor: ‒ A SZISE-Bamba Marha elleni mérkőzés első félidei játékát nehéz értékelni. A szokásosnál is jobban a tudásunk alatt játszottunk, a húszperces gólcsendet pedig nehezen viseltük. A második félidei játékunk nyomokban kézilabdát is tartalmazott. A nagy különbség ellenére a kapusunkat dicséret illeti, kiemelkedően teljesített.

Az ifiknek szintén nem kellett nagy utat megtenni, hiszen ugyanúgy fővárosi ellenfél várt rájuk, a Vasas SC otthonában küzdöttek meg a pontokért. Kekezovity Marinko alakulata jól kezdte az összecsapást, nem engedte, hogy a hazai csapat megszerezze a vezetést, ám ők sem hagyták meg számunkra azt, hogy nagyobb előnyre tegyünk szert. Két góllal sikerült csak ellépni a félidő során, ám rendre visszazárkóztak a piros-kékek. Az utolsó öt percben nagyon sokat hibáztunk, így a félidőre 10-10-es állással vonulhattunk.

A második játékrészben összekapták magukat lányaink, és tíz perc után már a hazaiak kényszerültek időt kérni, 15-12-re vezettünk. A rövid szünet sem állított meg minket, kezünkbe vettük a meccset, Bari Csenge góljával pedig a 44. percben már hét volt közte a javunkra. Nagy Petra hétméteresével már tízzel is vezettünk, és ugyan közelebb zárkóztak a Vasas SC lányai, de a mérkőzés és a két pont sorsa eldőlt, 25-18-ra nyertünk.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 19. forduló

Vasas SC‒MTK Budapest 18-25 (10-10)

Kekezovity Marinko: ‒ Görcsösen kezdtük a mérkőzést, sok tiszta helyzetet elhibáztunk. A második félidőben támadásban és védekezésben is sokkal koncentráltabban játszott a csapat, ezzel a vezetést is átvettük. A kapusaink nagyban hozzájárultak az ilyen arányú különbséghez, és szárnyakat adtak nekünk a győzelemhez.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!