Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: továbbra sincs meg az első győzelem, döntetlen a Vasas SC ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.10.21 Frissítve: 2023.10.21 Kézilabda

Az előző fordulóban szerzett egy pont után hazai pályán játszottunk 26-26-os döntetlent.

A K&H Liga hatodik fordulójában a 2021/22-es szezon után újra az első osztályban szereplő Vasas SC csapatát fogadtuk hazai pályán. Két hét kimaradt most a pontvadászatból, de Győri Barbara ugyanott folytatta, ahol az Alba Fehérvár KC ellen befejezte, Oláh Kyra ziccerének hárításával nyitotta a meccset. Az első védésre így nem, de az első gólunkra igencsak sokat kellett várni, már több mint négy perc telt el, mikor Dakos Noémi bevette a vendégek kapuját, aki rögtön duplázott is, így 2-2-re zárkóztunk.

Az első tizenkét percben a piros-kékek akarata érvényesült a pályán, ám 6-5-nél ‒ először a mérkőzésen ‒ nálunk volt az előny a mérkőzésen, ami Andróczki Flóra révén a 16. percben kettőre nőtt. A találkozón először Konkoly Csaba folyamodott időkéréshez, ugyanis csapata 8-6-os hátrányba került. Támadásban rendre megtaláltuk a helyeket, és jól is értékesítettük kialakult helyzeteinket, de a védelmünk nehezen bírt Szilovics Fannival, aki húsz perc alatt hatszor tudott eredményes lenni. Előbb Fekete Bozsana, majd Dakos Noémi lőtt indításgólt, amivel az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a felek között, néggyel mentünk. A szünet előtt pedig tovább növeltük a különbséget, 16-11-ről várhattuk a folytatást.

Ez a meccs nem a jó félidőkezdésekről szólt számunkra, hiszen ötről rögtön egyre csökkent az előnyünk. Támadásainkat rendre elhibáztuk, amit a túloldalon kihasználtak a vendégek, így 16-15-nél Vágó Attila kénytelen volt – öt perc játék után – időt kérni. Szerencsére a taktikai utasítások beváltak, Poczetnyik Luca és Dakos Noémi góljával újra három volt közte.

Sikerült újra visszatornázni az állást négygólos előnyre, de a Vasas SC a nyomunkban volt, így a 42. percben újra egy volt a különbség. Fekete Bozsana csapatunk egyik húzóembere volt ezen a napon, balszélsőnk nem tudott hibázni, hétből hétszer vette be Zsigmond Panna kapuját a meccs ezen szakaszáig. Nagyon nagy csata folyt a két csapat között és az 50. percben Győri Barbara két védése akadályozta meg azt, hogy egyenlítsen Konkoly Csaba alakulata.

Szerencsére nemcsak az egalizálást sikerült elkerülnünk, de újra elléptünk, 25-22-re vezettünk nyolc perccel a vége előtt. A folytatásban Ismét egyre közelíthetett volna meg minket ellenfelünk, amennyiben nincs Szőke Szonja, hogy kivédje Oláh Kyra büntetőjét. Ám ekkor még semmi nem dőlt el, bő egy perccel a vége előtt egy gól volt az előnyünk, amikor a Vasas SC vezethetett támadást, ám a játékszer az oldalvonalon landolt, jöhettünk újra mi.

Ötvennyolc másodperc volt hátra, Vágó Attila harmadik idejét is kikérte, és egészen ziccerig jutottunk, de nem tudtunk pontot tenni a mérkőzés végére, hiszen Ossik Júlia bravúrt bemutatva túljárt az eszünkön. Tizenegy másodperce maradt a piros-kékeknek, hogy Konkoly Csaba időkérés után támadjon, amiből Szilovics Fanni hetest harcolt ki majd váltotta gólra azt. Ezzel 26-26-os döntetlennel zárult a párharc, ami pedig a legbosszantóbb, hogy továbbra is várat magára az első győzelmünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 6. forduló

2023. október 21. 15:30, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 300 néző.

MTK Budapest‒Vasas SC 26-26 (16-11)

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 5, Mészáros-Mihálffy, Farkas 3, Dakos 7, Szabó N., Fekete 9. Csere: Szőke (kapus), Kobela, Török, Szabó K., Poczetnyik 2, Juhász.

Vezetőedző: Vágó Attila

Vasas SC: Zsigmond ‒ Domokos 1, Boldizsár 4, Dombi, Szilovics 10 (1), Juhász, Oláh 4 (1). Csere: Ossik (kapus), Pénzes 1, Fodor, Vámosi 3, Szücsné Sirián 1, Ferenczy, Györfi 1, Mihály 1.

Vezetőedző: Konkoly Csaba

Hétméteresek: 1/1, illetve 3/2.

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ Veszítettünk egy pontot, ismét magunknak köszönhetjük, hogy nem sikerült győzni. Több fordulópontja is volt a mérkőzésnek, amikor eldönthettük volna a magunk javára a meccset, de a sorozatos hibáinkkal esélyt adtunk a Vasas SC csapatának, amit ők ki is használtak.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!