Kézilabda
Kekezovity Anna

Kézilabda: történetünk során az ötödik döntetlen született a budaörsiek ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.12.17 Frissítve: 2022.12.17 Kézilabda

Lemásoltuk a tavalyi szezon februárjában játszott meccset, hiszen ott is pontosztozkodásra került sor, 28-28-as eredmény után.

A Moyra-Budaörs Handball elleni ütközeteink mindig kiélezett találkozókat tartogatnak számunkra, ez pedig most sem volt másképp. A két fél a K&H Liga hetedik fordulóját játszotta le egymással, mi voltunk a házigazda szerepében. 

Az összecsapást remekült kezdtük, hiszen amint hozzánk került a labda, gyors ellentámadásokból a Gorsch Vivien és Simon Petra páros tudott eredményes lenni. Ellenfelünk sem hagyta magát, lendületbe jött, olyannyira, hogy 6-3-ra léptek el. Vágó Attila nem is húzta sokáig, azonnal időt kért. A taktikai szünet jót tett nekünk, Dakos Noémi góljával 8-8-nál egyenlítettünk.

A huszadik perc elején átvettük a játék irányítását, előbb Román Dorina, majd Pelczéder Orsolya volt sikeres, 11-9-nél ismét nálunk volt az előny. A folytatásban újra magunkra engedtük a budaörsieket, így a félidőben még mi örülhettünk a döntetlen állásnak.

A második játékrészben mintha bentragadtunk volt az öltözőben, 4-0-s sorozattal kezdtek a vendégek. Jött is az újabb időkérés Vágó Attilától, ami ismét helyre rázta a fejeket, és visszajöttünk a négygólos hátrányból egálra. Az 50. percben Grosch Vivien üres kapus góljával eggyel léptünk el, majd a nyolc gólig jutó Simon Petra vezetésével már kettővel mentünk.

Az utolsó két perc rendkívüli izgalmakat tartogatott, 27-27-nél továbbra sem bírtak egymással a felek. Erről az állásról mi szakadtunk el, Pál Tamara bevarrta Vártok Ramóna kapujába a büntetőt, ám a válasz is hamar érkezett, hiszen a jobbszélső Szabó-Májer Krisztina egyenlített. Negyvenöt másodpercünk maradt hátra, és Vágó Attilának még időkérés is volt, hogy átbeszélje lányaival a végső megoldást. A kínai összjáték viszont nem járt sikerrel, kapura lövésig sem jutottunk el belőle, így maradt a 28-28-as döntetlen.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 7. forduló

2022. december 17. 17:00, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 200 néző.

MTK Budapest‒Moyra-Budaörs Handball 28-28 (14-14)

Játékvezetők: Horváth P. Marton B.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 5, Szabó K. 1, Simon 8, Szabó L. 1 (1), Pál 2 (2), Pelczéder 4. Csere: Suba (kapus), Mazák-Németh, Sallai 1, Dakos 2, Román 4, Juhász.

Vezetőedző: Vágó Attila

Moyra-Budaörs Handball: Varjas-Sipeki ‒ Szabó-Májer 4, Szekerczés 1, Gorilska 3 (1), Hudák 4, Pálos-Bognár 4 (1), Tóth M 4. Csere: Vártok (kapus), Szabadfi, Gergely-Zsigmod 1, Schneider 6 (2), Smid, Mlinkó 1.

Vezetőedző: Buday Dániel

Hétméteresek: 4/3, illetve 5/4.

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc.

Vágó Attila: ‒ Igazságos eredmény született, a nagyon jó formában lévő Budaörs ellen szereztünk egy pontot. Jól kezdtük a mérkőzést, ám a találkozót utána ellenfelünk irányította. A második félidőben nagyot küzdöttünk, a hátrányból újra visszajöttünk, a végjátékot pedig meg kell tanulnunk eredményesen befejezni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!