Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: szezont zártak az utánpótláskorúak is

Publikálva: 2022.05.24 Frissítve: 2022.05.24 Kézilabda

Az ifik nyolcadik, a serdülők kilencedik helyen végeztek.

Ifjúsági gárdánk a Szentendrei NKE csapatával mért össze tudását a 26., egyben utolsó fordulóban. A találkozót ellenfelünk kezdte jobban, 8-4-nél ők voltak előnyben. Ám ezután a mieink 5-1-es sorozatának köszönhetően egalizáltunk, mely a vendégek trénerének időkérését is eredményezte. A félidőben továbbra sem dőlt el a pontok sorsa, új mérkőzés kezdődött a második játékrészben 12-12-es állásról.

A 36. percben Lengyel Franciska találatát követően vezettünk először, és 18-16-nál Budai Fruzsina góljával már kettő volt az előnyünk. Ezt tovább tudtuk növelni, Trézsi Fruzsina próbálkozása célba ért, ekkor már 20-18 volt a javunkra. Ugyan zárkózott a szentendrei csapat, de Kárász Szonja egymás után kétszer talált be, a fiatal átlövő eredményesen kézilabdázott. A továbbiakban ellenfelünk csupán két gólra közelített meg minket, a győzelmünk nem forgott veszélyben, 25-23-ra nyertünk.

Női ifjúsági I. osztály-kelet, 26. forduló

MTK Budapest‒Szentendrei NKE 25-23 (12-12)

Finfera Maximilián: ‒ Az utolsó mérkőzésre kicsit nehezen szedtük össze magunkat. Már a nyári szünet érződött a játékosokon. Az első félidőben hullámzó játék jellemezte a csapatot, ám a második félidőben elkezdtünk kézilabdázni. A mérkőzés fontos pontja, hogy minden játékosom pályára lépett, és részese volt a sikernek. Gratulálok a csapatnak, és örülök a győzelemnek!

A sikeres ifjúsági meccset követte a serdülők ütközete, akik a Tápiószele ellen léptek pályára. Fiataljaink a biztos bennmaradás eldőlte óta kiváló mérkőzéseket játszottak, és az idény utolsó találkozója sem bizonyult kivételnek ez alól. 3-3-at követően 4-0-t produkálva már a 7-3-as fór a miénk volt. A 22. percben Kovács Káka Emese kísérletét gólra váltotta, amivel már hatra növeltük a különbséget. A félidőre magabiztosan, 20-11-es állásnál mehettünk pihenni.

A második etapban sem állt le a kék-fehér gépezet, játékosaink termelték a gólókat, az ellenfél pedig csak elvétve tudott betalálni. A 44. percben már dupla annyi lőtt gólunk volt, mint a tápiószeleieknek, egyetlen kérdés maradt a találkozó végére, hogy milyen eredménnyel aratunk győzelmet. 47-19-es sikerrel zártuk az idei bajnokságot.

Leány serdülő I. osztály-kelet, 26. forduló

MTK Budapest‒Euronovex USE 47-19 (20-11)

Finfera Maximilián: ‒ A mérkőzés az első félidő végén már eldőlt, így már csak az örömjáték volt főszerepben a továbbiakban. Jó volt látni a sok mosolygós arcot a pályán és a nézőtéren egyaránt. Nagy gratuláció jár nekik a győzelemért, és a mutatott játékért. Köszönöm mindkét együttesnek az egész éves munkát, és hogy győzelmekkel zártuk a szezont. A középmezőnyben végzett mindkét csapat, jövőre sok sikert kívánok mindenkinek.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!