Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: szép helytállás a serdülőknél, csúnya vereség az ifiknél

Publikálva: 2022.02.14 Frissítve: 2022.02.14 Kézilabda

Utánpótláscsapataink a Dunakanyar Kézilabda Akadémia Vác együttesei ellen szerepeltek idegenben, a bajnokság 14. fordulójában.

Február 13-án, 16:00 órától az ifjabb gárdánk kezdte meg szereplését a tavaszi szezon nyitótalálkozóján. Az első félidőben végig szoros csata alakult ki a két fél között, és többször is mieink irányítása alatt folyt a játék. A 26. percben tudtunk először három találattal meglépni – Cseh Alexa gólját követően –, ám a kiharcolt előny nem tartott sokáig, ugyanis ellenfelünk a félidő végére nemcsak felzárkózott, de egy góllal előttünk is járt.

A második játékrészt a DKA Vác lányai kezdték jobban, a 36. percben négygólos fórban voltak. Finfera Maximilián időt kért, hogy megállítsuk a hazai rohamokat, ám ellenfelünk nem adta ki a kezéből a karmesteri pálcát, és diktálta a meccs tempóját a továbbiakban is. Az 52. percben Nagy Petra találatával felzárkóztunk két gólra, de ennél közelebb nem tudtunk kerülni. Az összecsapás végjátékban megnyugtató előnyben kézilabdázhatott a hazai társaság, és végül 29-25-ös vereséget szenvedtünk.

Leány serdülő I. osztály-kelet 14. forduló

DKA Vác ─MTK Budapest 29-25 (12-11)

Finfera Maximilián: ─ Szoros mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel, akik a tabella elején helyezkednek el. Nagyon küzdöttünk, többször is sikerült megközelítenünk őket, de elfáradtunk, így nem tudtuk a lépést tartani velük. Hatalmas dicséretet érdemel az egész csapat.

A serdülő találkozó után az idősebbek léptek pályára. A meccs 8. percéig 3-3-as állásnál úgy tűnt tudjuk tartani a tempót a hazai egylettel, de akkor még nem sejtettük, hogy Tomasek Fanni gólja után csak a 13. percben leszünk eredményesek, amíg ellenfelünk addig hatot szerez. Ekkor ugyan 9-3-ra már vezetett a DKA Vác csapata, de nem voltunk behozhatatlan hátrányban. Ennek ellenére teljesen szétesett a játékunk, se támadásban, se védekezésben nem bírtuk a hazai nyomást. A félidőre tetemes előnyt harcoltak ki, melyet a második játékrészben tovább tudtak növelni. Kék-fehér lányaink nem tudták megállítani őket, végül nagyon nagy különbséggel győzött a hazai gárda.

Női ifjúsági I. osztály-kelet 14. forduló

DKA Vác ─MTK Budapest 52-20 (25-12)

Finfera Maximilián: ─ Nehéz mérkőzésre számítottam, de ez annál sokkal több lett. A mérkőzés első tíz percében fejben is jelen voltunk a pályán, ezt követően elveszítettük a fonalat. Nem sikerültek a támadásaink, és a védekezésbe nagyon kevés energiát fektettünk. Számomra nem a hibák és a rossz játék volt fájó, hanem az, hogy a csapatból sokan feladták, nem küzdöttek. Utoljára ilyen hozzáállást régen tapasztaltam. Ezt nem tehetjük meg egyetlen találkozón sem.

Következő mérkőzéseinket hazai pályán február 19-én játsszák csapataink, amikor a Vác együttesét fogadják. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!