Tenisz
Babos Tímea

Kézilabda: sorozatterhelés a bajnokság utolsó két hetében

Publikálva: 2024.05.13 Frissítve: 2024.05.13 Kézilabda

Négy mérkőzés vár még csapatunkra – tizenegy nap alatt.

Május 10-én a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE ellen szenzációsan kezdett együttesünk, ám a folytatás közel sem alakult ilyen jól. Ugyan végig vezettünk az első játékrészben, de nem tudtuk megtörni a vendégcsapatot, sőt lehetőséget adtunk számukra, hogy a második játékrészben fordítsanak. Szerencsére összekapták magukat a mieink, és visszaszerezték az előnyt, és végeredményben három góllal nyertünk.

Jó széria van alakulatunk mögött, de a nagy terhelés a K&H Liga utolsó két hetében tetőzik, hiszen kevesebb mint két hét alatt négy bajnoki meccset játszunk még. Ráadásul ennek a minisorozatnak az első állomása Mosonmagyaróvár lesz, szerdán ugyanis a dobogóért harcban álló gárda vendégei leszünk. Ellenfelünk harminchat gyűjtött ponttal a negyedik, néggyel lemaradva a Debrecentől, ám ők egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a piros-fehérek.

Gyurka János tanítványai a legutóbbi fordulóban a NEKA csapata ellen győztek 42-23-ra. Ahhoz pedig, hogy esélyük legyen a dobogóra, minden pontra szükségük van, így biztosak lehetünk benne, hogy nagyon nehéz csata vár ránk, ráadásul a mosonmagyaróvári szurkolótábor mindig óriási hangulatot csinál, így a hazaiak az ő támogatásukat is élvezhetik, még nehezebb őket legyőzni otthoni környezetben. December végén a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban 42-35-ös vereséget mért ránk a Mosonmagyaróvár. 

Vágó Attila: ‒ A bajnokság utolsó két hetéhez érkeztünk. Erőltetett menet következik, hiszen tizenegy nap alatt kell lejátszanunk négy mérkőzést. Ennek első állomása a szerdai, Mosonmagyaróvár elleni meccs. Ahogyan a hátralevő időszakban, úgy erre a mérkőzésre is meg vannak a céljaink.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 23. forduló

2024. május 15. 18:00, Mosonmagyaróvár, UFM Aréna

Motherson Mosonmagyaróvári KC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!