Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: sok pozitívum az első edzőmérkőzésen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.07.22 Frissítve: 2022.07.22 Kézilabda

A tavalyi Magyar Kupa-győztes és a bajnokságban ezüstérmes ferencvárosiak ellen gyakorolhattunk.

Nemcsak a játékosállomány tekintetében kezdődött újdonsággal a felkészülés első mérkőzése, hanem a vezérkar összetételében is. Vezetőedzőnk, Vida Gergő betegség miatt nem tudott ott lenni a lányokkal az első tesztmeccsen, így távollétében Rutka Péter, kapusedző és szakosztálymenedzser helyettesítette őt szakmai fronton. Három új igazolásunk ‒ Szabó Kitti, Mészáros-Mihálffy Adrienn, és Grosch Vivien ‒ mellett a felnőtt együttesünkkel készülő két utánpótláskorú játékosunk ‒ Rnics Marija és Szücs Réka ‒ is debütálhatott.

Az első találatunkra kilenc percet kellett várni, melyet Román Dorina szerzett – hétméteresből. A tavaly a K&H Liga női kézilabda-bajnokságban ezüstérmet szerző ellenfelünk nagyon masszívan védekezett, ám a túloldalon a miénkre sem lehetett panasz, hiszen bő tíz perc után 4-2-es hazai vezetést mutatott csupán az eredményjelző.

Mindkét oldalon több pontatlanság is volt támadásban, látszott a feleken, hogy a hangsúly a fizikai terhelésen volt még a tréningeken. A 22. percben továbbra is elöl akadtak nehézségeink, meggyűlt a bajunk a zöld-fehérek kemény védekezésével. Pelczéder Orsolya második indításgóljával 15-11-re zárkóztunk, és végül 17-12-es állással zártuk az első etapot.

A második félidő elején átrobogott rajtunk a ferencvárosi gyorsvonat, négy perc alatt öt gólt kaptunk, és mindössze egyet lőttünk. Negyvenöt perc játék után tízgólos hátrányban voltunk. Különféle összeállításban szerepeltek a lányok, Rutka Péter sokat forgatta a keretet, hogy minél hamarabb ráérezzenek egymás mozgására a lányok. Első edzőmérkőzésünket végül 38-26-os vereséggel zártuk.

Felkészülési mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria‒MTK Budapest 38-26 (17-12)

Budapest, Elek Gyula Aréna

Játékvezetők: Bába S., Horváth P. 

FTC-Rail Cargo Hungaria: Janurik ‒ Malestein, Klujber, Szucsánszki, Edwige, Bölk, Márton. Csere: Tomori, Cvijic, Kukely, Szöllősi-Zácsik, Stolle, Kisfaludy, Hársfalvi, Kovács.

Vezetőedző: Elek Gábor

MTK Budapest: Suba ‒ Grosch, Kekezovity, Mazák-Németh, Mészáros-Mihálffy, Dakos, Román. Csere: Győri (kapus), Sallai, Koronczai, Szabó K., Szücs, Pelczéder, Juhász, Rnic.

Vezetőedző: Rutka Péter

Rutka Péter: ‒ Jobbulást kívánunk Gergőnek, várjuk vissza őt közénk. Ahhoz képest, hogy az első mérkőzésünket játszottuk, illetve Magyarország egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk, nagyon sok pozitívum volt a játékban, főként védekezésben. Gratulálok a Ferencvárosnak, de a mi lányainkat is dicséret illeti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!