Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: Simon Petra a zöld-fehérektől érkezik kölcsönbe (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2022.08.26 Frissítve: 2022.08.25 Kézilabda

A K&H Liga női kézilabda-bajnokságba váratlanul berobbanó 17 éves játékos a 2022/23-as szezonban minket erősít.

A fiatal kézilabdázó villámcsapásként érkezett az NBI-es felnőtt bajnokságba, hiszen Petra egyik nap még a ferencvárosi utánpótlásnál szerepelt, másik nap pedig már a Török Bódog Magyar Kupa döntőjében találta magát. Petra karrierjének fordulópontja volt ez a finálé, hiszen az ellenfelet ‒ Győri Audi ETO KC csapatát ‒ is meglepte a játéka, az ifjú sportoló három gólt szerzett, és nagyon sok zavart okozott a rivális védelmében.

Azóta Petra megjárta az ifjúsági világbajnokságot is, ahol a nemzeti együttessel a harmadik helyet szerzeték meg, sőt játékosunkat az All Star csapat legjobb irányítójának választották meg. Ez idő alatt pedig az is eldőlt, hogyan alakul tovább Petra pályafutása. A fiatal irányítóval az FTC-Rail Cargo Hungaria négyéves szerződést kötött, ám a kellő játéklehetőség érdekében Petra a következő idényben nálunk fejlődhet tovább.

Petra a világbajnoki szereplést követően pihenőt kapott, ám a héten már együtt edz csapatunkkal, így a péntek délutáni ‒ Dunaújvárosi Kohász KA elleni ‒ edzőmérkőzésen már alakulatunk segítségére lesz. A fiatal kézilabdázót a világbajnoki szereplésről, az MTK Budapesthez való érkezésről, illetve a személyes céljairól kérdeztük.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!