Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kézilabda: simán jutottunk tovább a nemzetközi kupában (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.10.24 Frissítve: 2021.10.24 Kézilabda

Kettős győzelemmel léptünk a következő körbe az Európa Ligában. Jöhet az Ikast!

Október utolsó vasárnapján – az Elek Gyula Arénában – hazai pályán fogadtuk a török Yalikavak Spor Kulübü gárdáját, a második forduló visszavágó-mérkőzésén. Múlt vasárnap – idegenben – kilencgólos győzelmet arattak Golovin Vlagyimir lányai, s most bebiztosíthatták a továbbjutást az Európa-liga harmadik körébe.

Kicsit nehezen indult be a gépezet, a kezdetekben a török csapat lelkes játéka határozta meg az első félidőt. Ám a yalikavaki kézilabdázók dolgát többször megnehezítette a hazai kapuban Győri Barbara, így gyors gólokat tudtunk elérni támadásban. A vendégcsapat kapusa sem akart lemaradni, hiszen a félidő első negyedében több ziccert is hárítani tudott. A kezdeti döcögős játék után átvette csapatunk az irányítást, a 16. percben már négygólos előnynek örülhetett a hazai publikum. Ezután megállíthatatlanul játszottak a kék-fehér lányok, és a 21. percben Szabó Laura találatával már 14-7-es előnyt tudhattunk magunkénak.

Kis aggodalomra adhatott okot, hogy csapatkapitányunk, Dakos Noémi az első etap 25. percében már megszerezte második kétperces kiállítását. Az első összecsapásból már megismerhettük, hogy a török gárda soha nem adja fel, ezt most is így volt, hiszen a hétgólos hátrányból sikerült felzárkózniuk a félidő végére és 18-14-es állásnál térhettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben Győri Barbarát Rutka-Győrffy Alexandra váltotta a kapuban, aki jól szállt be a mérkőzésbe, s rögtön védéssel mutatkozott be. Támadásban pedig Bujdosó-Gerháth Fanni ellenszerét nem találta sem a védekezés, sem a török hálóőrök, átlövőnk összesen hat gólig jutott a mérkőzésen. Ennek köszönhetően a 44. percben már 29-20-ra vezettek a kék-fehér lányok, s az utolsó bő negyedórában igazi örömjáték alakult a pályán, és tovább sikerült az előnyt növelni, Pál Tamara 50. perces góljával már tizenkettővel vezetett a hazai gárda. A török oldalon Sakizcan vezérletével sikeresen csökkentették a különbséget – ám a győzelem egy percig sem forgott beszélyben –, a mérkőzés végére, az első találkozóhoz hasonlóan kilencgólos győzelmet aratott női kézilabdacsapatunk.

72-54-es  összesítéssel jutottunk tovább az Európa-liga harmadik körébe, ahol a dán Herning-Ikast lesz az ellenfelünk. A találkozók november 13-14.  és november 20-21. hétvégéjén kerülnek megrendezésre, pontos időpontokról később bővebb tájékoztatást adunk.

EHF Európa-liga selejtező, 2. forduló, visszavágó:
MTK BUDAPEST-Yalikavaksports Club 39-30 (18-14) Tj.: MTK Budapest 72-54-es összesítéssel

MTK Budapest: Győri – Juhász 3, Dakos 2, Marincsák 5, Szabó 3, Mazák-Németh, Pelczéder 2. Csere: Rutka-Győrffy (kapus), Sallai 2, Pál 9 (4), Koronczai 4, Bujdosó-Gerháth 6, Kürthi 3.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir 

Yalikavaksports Club: Imamoglu Öcal – Sancak 5 (2), Yilmaz Y. 5, Yilmaz B. 2, Sahin 7, Hosgör Binboga 1, Sakizcan 8. Csere: Adnar (kapus), Oguz 1, Baranik 1, Yilmaz K.,
Vezetőedző: Kivanc Özcan

Hetesek: 4/4, illetve 2/2
Kiállítás: 8 perc, illetve 8 perc

Golovin Vlagyimir: – Nagyon örülök a továbbjutásnak, de az első félidőben a nagy előnyünk tudatában nem úgy kézilabdáztunk ahogy kell, a második félidőben viszont kimondottan jó játékkal rukkoltunk elő. Örülök, hogy minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni és mindenki élni is tudott ezzel. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!