Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: parádés játékkal és a Praktiker-Vác elleni győzelemmel búcsúztunk a hazai pályától (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.05.22 Frissítve: 2024.05.22 Kézilabda

36-32-re legyőztük a dunakanyari alakulatot, ezzel pedig már egy fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt,hogy a tabella hatodik helyét is megszereztük.

A Praktiker-Vác elleni mérkőzés előtt ‒ utolsó hazai bajnoki összecsapás révén ‒ megragadtuk az alkalmat arra, hogy elbúcsúztassuk kilenc távozó játékosunkat: Győri Barbarát, Pelczéder Orsolyát, Farkas Johannát, Kobela Tamarát, Mazák-Németh Csillát, Török Lillyt, Saskia Weisheitelt, Papp Dorkát és Porobic Zoét. A játékoskeretben történő változásokon kívül a szakmai stáb is megújul a következő szezonban, hiszen erőnléti edzőnktől, Tóth Pétertől és kapusedzőnktől, Szél Gergőtől is búcsút vettünk. A köszöntések után pedig semmi sem állta útját annak, hogy harcba szálljunk a két pontért a dunakanyariakkal.

A találkozó első gólját ugyan a vendégek szerezték, de a válasz Mészáros-Mihálffy Adrienntől érkezett, nem is akárhogyan, átlövőnk az óriási bombájával vette be a váci kaput. A kapusteljesítményekre sem lehetett panasz az első percekben, Bukovszky Anna és Győri Barbara is remek védésekkel segítette csapatát. Az első tíz percben a váciak birtokolták az előnyt, de Andróczki Flóra első góljával 8-7-nél fordítottunk. Az pedig, hogy nem sikerült több találattal is ellépnünk, elsősorban kapusuknak köszönhették a vendégek, ugyanis több tiszta ziccerünket is hárította.

A 17. percben újra fordult a kocka, 11-10-re a váciak kerültek lépéselőnybe. Nem voltunk sokáig hátrányban, gyorsan egyenlítettünk, sőt egy kapufáról kipattanó labdát bravúros módon megmentő és értékesítő Pelczéder Orsolya révén újra mi mentünk eggyel. Kettős emberhátrányban pedig Szőke Szonja már másodszor akadályozta meg, hogy büntetőjüket gólra váltsák a dunakanyariak.

14-12-nél ellenfelünk állt jobban, így Vágó Attila időt kért, hogy megállítsa a váci rohamot. Eredményes volt a kis szusszanás, azonnal döntetlenre zárkóztunk, sőt a 26. percben Poczetnyik Luca betörésével újra eggyel vezettünk. Szőke Szonja remekül szállt be a meccsbe, a hétméteresek védése mellett a váciak átlövési kísérleteit is sikeresen hárította, elöl pedig Mészáros-Mihálffy Adrienn vette magára a vezérszerepet, átlövőnk már négy akciógólnál járt. Kiváló periódust tudhattunk magunk mögött, melynek gyümölcse háromgólos vezetés lett, mindez pedig a félidő vége előtt járva valósult meg. Az előnyből kettőt megőriztünk a szünetre is, 19-17-ről várhattunk a második játékrészt.

A második félidőben az első támadásunkból egyből Fekete Bozsana kapufás gólja született meg, és remek védelmünknek köszönhetően esélyünk volt a négygólos vezetésre is, de a ziccer sajnos kimaradt. A 34. percben viszont már utat tört magának a labda a váci kapuba, Dakos Noémi és Fekete Bozsana összjátéka négygólos előnyt jelentett már. Lányaink még ezt is fokozni tudták, Szőke Szonja a negyedik hetest fogta meg, és támadásban is jöttek a sikerek, 24-18 állt az eredményjelzőn javunkra.

Kapusunk bravúrt bravúrra halmozott, az ötödik megfogott büntetőnél járt a 38. percben. Ennek ellenére azonban hatról négyre szépítettek a vendégek, sőt visszajöttek három gólra is. Az adok-kapok percei következtek, gólra gól volt a válasz a felek között. A 49. percben 31-27-es hazai vezetésnél Herbert Gábor az utolsó időkérési lehetőségét is felhasználta, hogy a végjátékra kanyarodva még pár utasítással lássa el csapatát.

A második harminc percben Dakos Noémi nagyon élt a váci falban, a társak ki is használták csapatkapitányunk pazar játékát, kapta a labdákat tőlük, Nonó pedig gólra váltotta mindet. Az utolsó öt percbe érve öt góllal továbbra is vezettünk, de még hosszú időszak állt előttünk ahhoz, hogy bebiztosítsuk a győzelmet. A váci erőfeszítések a felzárkózásra irányulva nem jöttek össze, 36-32-re megnyertük a mérkőzést, amivel az is eldőlt, hogy már biztosan a hatodik helyen zárjuk a 2023/24-es bajnokságot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 25. forduló

2024. május 22. 18:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 350 néző.

MTK Budapest‒Praktiker-Vác 36-32 (19-17)

Játékvezetők: Asztalos B., Szalay Z.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 2 (1), Mészáros-Mihálffy 4, Farkas 6 (2), Dakos 6, Poczetnyik 8, Pelczéder 2. Csere: Szőke (kapus), Weisheitel, Kekezovity 5, Fekete 3, Papp, Kobela.

Vezetőedző: Vágó Attila

Praktiker-Vác: Bukovszky ‒ Bánfai 4, Ballai B. 6, Bordás 2, Kuczora 11 (1), Marincsák 2, Ballai A. 1. Csere: Győri, Csizmadia (kapus), Csíkos 5, Varga, Kovács 1, Kurucz.

Vezetőedző: Herbert Gábor

Hétméteresek: 4/3, illetve 6/1.

Kiállítások: 8 perc, illetve 2 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon boldogok vagyunk, hogy remek játékkal sikerült legyőznünk a Praktiker-Vác csapatát. A célunkat ezzel elértük, hiszen már megvan a hatodik hely a bajnokságban, ami nekünk felér az első hellyel. Az idénynek azonban nincs vége, a sikeres utolsó hazai meccs után a kozármislenyi szezonzárón is győzelmet szeretnénk aratni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!