Atlétika
Jankovics Dániel

Kézilabda: papírforma végeredmény a címvédő, Győr otthonában (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2023.09.13 Frissítve: 2023.09.13 Kézilabda

Már az első félidőben tíz gól volt a hátrányunk, a második etapot viszont szorossá tudtuk tenni.

Szerdán Győrbe utazott kézilabdacsapatunk, ahol a címvédő várt rájuk a bajnokság harmadik fordulójában. Abban biztosak lehettünk, hogy nem lesz egyszerű a meccs, ugyanis a hétvégi Bajnokok Ligájában elért sikert megelőzően a K&H Ligában kikaptak a győriek.

A meccs első hét percében egyértelműen a hazaiak domináltak, Győri-Lukács Viktória góljával 6-2-es előnyt tudhattak magukénak. Vágó Attila nem is várt sokat, a négygólos hátránynál azonnal időt kért. A pihenő után egy gólt azonnal ledolgoztunk, Mészáros-Mihálffy Adrienn kísérlete talált utat a hazai kapuba. Ennél közelebb nem tudtunk zárkózni, sőt sorban potyogtak a győri találatok, a támadásban elkövetett hibáinkat könyörtelenül megbüntették ellenfelünk játékosai, 13-5-re módosítva ezzel az állást a 19. perc elején.

A kihagyott helyzetek, technikai pontatlanságok tovább növelték a differenciát a két csapat között, a szünet előtt bő négy perccel kialakult a tíztalálatos különbség. A 27. percben Farkas Johanna eredményességével lett 19-9, ezután mindkét félnek megvolt a lehetősége, hogy gólt szerezzen, de a helyzetek kimaradtak, így ez maradt a félidei állás is.

A második félidő első támadását a győriek vezették, ám gól nem született belőle, hiszen Győri Barbara védte Line Haugsted próbálkozását. Ennek ellenére sem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz, mert a sorozatos technikai vétségeink megakadályozták a különbség csökkentésére irányuló kísérleteinket.

Később tovább nőtt a győri előny, a 40. percben 26-14 állt az eredményjelzőn, sőt 15 perccel a vége előtt tizenhárommal voltunk lemaradva. Vágó Attila megelégelte a nagy lemaradást, a mérkőzésen másodjára hívta magához a sajátjait, hogy taktikai utasításokkal lássa el őket. A találkozó győztese nem volt kérdéses, 38-24-es vereséget szenvedtünk Győrben.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 3. forduló

2023. szeptember 13. 18:00, Győr, Audi Aréna, 1169 néző.

Győri Audi ETO KC‒MTK Budapest 38-24 (19-9)

Játékvezetők: Benya-Hantos D., Kovács K.

Győri Audi ETO KC: Duijndam ‒ Győri-Lukács 4, Ryu 3, Dale 5, Haugsted 2, Oftedal 3, Szöllősi-Schatzl 4. Csere: De Paula 1, Broch 3, Gros 3 (1), Farkas J. 1, Hovden 3, Nze-Minko 1, Blohm 4, Farkas E 1.

Vezetőedző: Ulrik Kirkely

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki, Mészáros-Mihálffy 8, Farkas 5, Török 1, Szabó K. 4 (1), Pelczéder 1. Csere: Szőke (kapus), Kobela, Poczetnyik, Mazák-Németh, Juhász 1, Fekete 4.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 2/1, illetve 1/1.

Kiállítások: 2 perc, illetve 2 perc.

Vágó Attila: ‒ Az első játékrészben nagyon nagy tempót diktált ellenfelünk, a visszarendeződésünk nem volt megfelelő, elhamarkodottan vállaltunk el helyzeteket. A második félidőért gratuláció jár a csapatomnak, ugyan szerettük volna megnyerni az etapot, de csak szorossá tudtuk tenni. Ezt és a jövő heti meccsünket is a fejlődésre és a tanulásra használjuk fel.

Fotó: Kovács Anikó

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!