Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kézilabda: ötven percen át megizzasztottak minket a budaörsiek, ám végül két ponttal távoztunk (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.04.01 Frissítve: 2023.04.01 Kézilabda

A félidőre még 9-9-es döntetlennel vonulhattak a felek, de végül nyolc góllal jobbnak bizonyultunk.

A szerdai Tippmix Magyar Kupa továbbjutás után szombaton ismét a Moyra-Budaörs Handball ellen mértük léptünk pályára, ezúttal viszont a bajnoki két pont volt a tét. Abban biztosak lehettünk, hogy ellenfelünk a rosszul sikerült kupameccs miatt vissza szeretne vágni nekünk, így nem számíthattunk könnyű mérkőzésre Budaörsön. A mieinknek ezúttal is nélkülöznie kellett Pelczéder Orsolya játékát, és a túloldalon is eggyel kevesebb balszélső állt Buday Dániel rendelkezésére, Tóth Melinda csak a lelátóról szurkolhatott társainak.

A találkozót két hazai gól indította, és mi csak ezután tudtuk megszerezni az első találatunkat, amit Mészáros-Mihálffy Adrienn bombázott be Vártok Ramóna kapujába. Az első tíz percben a hazai csapat tudott vezetni, ám túl messzire nem engedtük őket, egy góllal voltunk lemaradva. Simon Petra eredményességével a mérkőzés 13. percében vettük át először a vezetést a találkozón.

Érződött a csapatokon, hogy pár napon belül a második tétmeccsüket vívják, sok hiba jellemezte a játékot mindkét oldalon, és nagyon kevés gól esett, mindössze 5-5 volt az állás tizennyolc perc elteltével. A feszültség nemcsak a pályán, de a lelátón is felütötte fejét, forrtak az indulatok mindkét szektorban. Nem is volt meglepő, hiszen a 25. percben továbbra is egált mutatott az eredményjelző. Harminc perc játék után még semmi sem dőlt el, egyik fél sem szerzett előnyt, 9-9-es döntetlennel vonulhattak a felek szünetre.

Ugyan a második félidő első gólját mi szereztük, de a budaörsieknek is volt válasza erre. Továbbra is folytatódott a döntetlen állás mellett a játék, támadásban könnyebben be tudtuk venni ellenfelünk kapuját. A 47. percben Dakos Noémi üres kapus találatával vezettünk először a meccsen két góllal. Buday Dániel nem is nézte jó szemmel, azonnal időt kért. Győri Barbara Hudák Emma ívelését hárította, ezután a háromért is támadhattunk, de elhamarkodottan döntöttünk, és a budaörsiek találtak be a kontrából.

16-15-re továbbra is vezettünk, ám ellenfelünk büntetőhöz jutott, amit Suba Sára spárgázott ki, megőrizve ezzel a vezetést. Később mégis egyenlített Buday Dániel alakulata, de 18-16-nál ismét kettő volt az előnyünk, a 47. percben pedig Sallai Niki állította be a háromgólos fórt. Jött is a budaörsi taktikai válasz erre, hét a hat ellen vezették támadásaikat a hazaiak. Suba Sára egészpályás gólja pedig már a közte négyet jelentette javunkra bő tíz perccel a vége előtt.

A budaörsiek üresen hagyott kapuja könnyű gólszerzési lehetőségnek bizonyult számunkra, a mieink közül többen is bevették a tátongó kaput, amely megalapozta a magabiztos vezetést, a 25. percben 25-19-re vezettünk. Innen már megvolt a meccs, amit 28-20-ra nyertünk meg. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 20. forduló

2023. április 1. 18:00, Budaörs, Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand, 240 néző.

Moyra-Budaörs Handball‒MTK Budapest 20-28 (9-9)

Játékvezetők: Fekete T., Tóth D.

Moyra-Budaörs Handball: Vártok R. ‒ Szabó-Májer 1, Szekerczés 6 (2), Gergely-Zsigmond, Hudák 1, Szabadfi, Pálos-Bognár 5 (1). Csere: Braun 2, Gorilska 1, Vártok T. 3, Mlinkó 1, Nagy, Bánfai.

Vezetőedző: Buday Dániel

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch, Mazák-Németh 1, Simon 8 (2), Dakos 7, Mészáros-Mihálffy 3, Sallai 1. Csere: Suba 1 (kapus), Román, Szabó L. 1, Pál 5 (1), Juhász, Szabó K. 1, Kobela.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 5/3, illetve 5/4.

Kiállítások: 14 perc, illetve 10 perc.

Vágó Attila: ‒ Amire készültünk, azt kaptuk, teljesen más találkozót játszottunk, mint szerdán a Magyar Kupában. Az első félidőben enerváltan és lassan kézilabdáztunk, viszont a második játékrészben száznyolcvan fokos fordulatot vett a játékunk. Összeállt a védekezésünk és a kapusteljesítményünk, jöttek a könnyű gólok, így eldöntöttük a két pont sorsát. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!