Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: kilencgólos sikert ért el az U19-es csapat

Publikálva: 2024.04.29 Frissítve: 2024.04.29 Kézilabda

Az U17 ugyan kikapott, de nagyon nagy fejlődésen mentek át a fordulók alatt, méltán büszkék lehetünk a Kispest NKK elleni teljesítményükre.

Serdülőink fiatalabbak, mint a korosztály, ahol versenyeznek, számukra ez az év tanulásról és a fejlődésről szól, nem pedig az eredmény számolgatásából. Báthori Gábor tanítványai nagy utat járnak be a szezonban, a saját korosztályukban kiemelkednek, sorra nyerik a meccseket, az U17-es bajnokságban tapasztaltakat kamatoztatni tudják.

Hétvégén a Kispesttel játszottak, akik ellen szépen tartottuk magunkat. Sok gól született, ezekből mi is rendesen kivettük a részünket, a félidőben hat találat volt a hátrányunk. A második játékrész elején elléptek a hazaiak, de nem törtünk meg, igyekeztünk közel maradni hozzájuk. 38-29-re kikaptunk, de nagyon szép játékot produkáltak a mieink.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 23. forduló

Kispest NKK‒MTK Budapest 38-29 (23-17)

Báthori Gábor: ‒ A Kispest ellen kifejezetten hangulatos mérkőzést tudtunk játszani, köszönhetően a kilátogató nézőknek. Az elejétől koncentrált és fegyelmezett védekezéssel kezdtünk. Támadásban is kiváló megoldásokat választottunk és néhány kisebb periódust leszámítva jó teljesítményt nyújtottunk. Mindenkinek tudtam játékperceket biztosítani, és szerdán már folytatódik a bajnokság Kozármislenyben!

Az ifik a Kecskemét csapatát látták vendégül, a tabella alapján mi számítottunk a mérkőzés esélyeseinek, egyértelműen a két pont volt a cél szombaton. A találkozót Szájer Hanna és Törőcsik Liliána gólja nyitotta, ám a tizedik percben már a vendégek álltak jobban. Hamar fordítottunk, és a huszadik percben már 14-11-re, később Petry Doren hétméteresével pedig már öt góllal vezettünk. A félidő utolsó tíz percében közelebb zárkóztak a kecskemétiek, háromra csökkent az előnyünk a szünetre.

A második játékrészben jöttek a védések, és elöl a gólok is, így hamar megnyugtató előnyre tettünk szert, a 46. percben Koczka Lili találatát követően újra öt volt közte. Ezután igazi örömjáték következett, amibe csak Bari Csenge bokasérülése zavart be és adott szomorúságra okot, hiszen a különbség folyamatosan nőtt a javunkra. A végére pedig a legnagyobb differencia is kialakult, kilenc góllal nyertünk a Kecskeméti NKSE ellen.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 23. forduló

MTK Budapest‒Kecskeméti NKSE 30-21 (17-14)

Kekezovity Marinko: ‒ Gratulálok a lányoknak a győzelemhez és a küzdőszellemhez. A következő két hétben mindent megteszünk, hogy felkészüljünk a ránk váró mérkőzésre. Remélem, hogy a sérült játékosok visszatérnek és teljes kerettel fogunk tudni játszani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!