Atlétika
Magyari Zoltán

Kézilabda: Ötgólos vereség Dániában (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.20 Frissítve: 2021.11.21 Kézilabda

Kézilabdacsapatunk 34-29-es vereséget szenvedett az Ikast otthonában, ezzel búcsúzott az Európa-ligától.

EHF Európa-liga selejtező 3. forduló 2. mérkőzés

Herning-Ikast–MTK Budapest 34-29 (13-13)

MTK Budapest: Győri 1 – Juhász 2, Kekezovity 3, Marincsák 5, Szabó, Koronczai 4, Pelczéder
Csere: Rutka-Győrffy, Suba (kapusok), Sallai 1, Pál 6 (1), Dakos 4, Bujdosó-Gerháth, Mazák-Németh, Kürthi 2, Bánfai 1

Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Herning-Ikast: Englert – Brandt, Skogrand, Kristensen, Iversen, Lindqvist, Bakkerud
Csere: Ryde (kapus), Scaglione, Johansen, Axner, Petersen, Johannsen, Simonsen, Frey, Hougaard

Vezetőedző: Kasper Christensen 

Női kézilabdacsapatunk szombaton Dániában, a Herning-Ikast ellen lépett pályára az Európa-liga selejtező 3. fordulójának visszavágóján. Az első mérkőzést hazai pályán 34-27-re elveszítettük, tehát a továbbjutás kiharcolását illetően elképesztően nehéz feladat előtt álltunk.

Jól kezdtük az összecsapást: öt perc után Marincsák góljainak köszönhetően 3-1-re vezettünk. Ugyan az ellenfél kapusa, Englert több szép védést is bemutatott, a 11. percben Dakos találatával még mindig mi voltunk kétgólos előnyben, így Kasper Christensen időt kért (3-5).

A rövid szünet után Kekezovityot kiállították két percre, három gyors góllal pedig egalizáltak a hazaiak. Először a 19. percben, Frey átlövésének köszönhetően 8-7-re vezetett az Ikast. Egy indulásgóllal már kettő volt a dánok előnye, ám Koronczai gyors duplájának és Győri védésének hála rögtön egyenlítettünk (9-9).

A játékrész végén oda-vissza jöttek a gólok, de lányaink rendkívül szívósan kézilabdáztak, tapadtak az Ikastra, így félidőben 13-13-as döntetlent mutatott az eredményjelző. A második harminc percet emberelőnyben kezdtük, ugyanis az első félidő végén, időntúli szabaddobásból Scaglione fejbe találta Szabó Laurát, ezért piros lap járt neki.

Kapusunk, Győri találatával indítottunk a térfélcserét követően, viszont hamar fordítottak a lila-feketék, az egy-két gólos fór pedig állandósulni látszott. Igen ám, de továbbra sem engedtük el a dánokat, a 41. percben Pál akcióból volt eredményes, ezzel 20-19-re megint mi vezettünk.

Christensen időt kért, ezzel sikerült rendeznie a sorokat: Bakkerud villanásaival előbb kettő, majd négy góllal elment az Ikast. A gólcsendünket Pál megtörte, de a meccs utolsó tíz percét így is négygólos hátrányból indítottuk (27-23).

Végig remekül küzdöttünk, a mérkőzés hajrájában tudott csak igazán meglépni az Ikast. A párharcot Pál bombája zárta, végül idegenben 34-29-es vereséget szenvedtünk, összesítésben pedig 68-56-os különbséggel a dánok jutottak fel az Európa-liga főtáblájára.

Golovin Vlagyimir: – Végig becsülettel küzdöttünk, de a mérkőzés végére elfáradtunk, és győzött a rutin.

Fotó: Hamistolen

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!