Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: nincs megállás, jön a Dunaújváros

Publikálva: 2022.04.01 Frissítve: 2022.03.31 Kézilabda

Ebben a szezonban harmadik alkalommal mérkőzünk meg a DKKA együttesével.

A szerdai Győri Audi ETO KC elleni mérkőzéssel nem értek véget a dolgos napok női kézilabdacsapatunk háza táján, hiszen az igazán fontos ütközet vasárnap lesz. Április 3-án 16:00 órakor hazai környezetben fogadjuk a Dunaújvárosi Kohász KA gárdáját.

Vágó Attila egyletével a 2021/22-es idényben már kétszer találkoztunk ‒ mindkét alkalommal Dunaújvárosban ‒, először a K&H Liga 7. fordulójában, majd a Török Bódog Magyar Kupa küzdelmek során. Sajnos mindkét találkozón a hazaiak örülhettek a győzelemnek, hiszen az első párharcon 25-23-as győzelmet arattak, míg a Török Bódog Magyar Kupából ‒ szintén két góllal ‒ 28-26-os végeredménnyel búcsúztattak minket a küzdelmekből.

A dunaújvárosiak azóta a Török Bódog Magyar Kupában tovább meneteltek, és a májusban rendezendő négyes döntő szereplői lesznek, ahol az elődöntőben a Győri Audi ETO KC csapatával néznek szembe. Ezen kívül a bajnokságban is jól helytállnak, ugyanis tizenhat szerzett ponttal jelenleg a nyolcadik pozícióban vannak, vagyis ugyanannyi pontot zsebeltek be, mint mi. A DKKA legutóbbi mérkőzését hazai pályán játszotta az Érd ellen, és a kezdeti izgalmak után a végén nem volt kétséges, hogy övék lesz a győzelem, 32-29-es sikert értek el.

Vasárnapi ellenfelünk állományában jól kiegészítik egymást a rutinos és fiatal játékosok. A csapat góllövőlistáját a korábbi válogatott játékos, Bulath Anita vezeti, őt pedig a szintén rutinos kézilabdázó Szalai Babett követi, míg a harmadik pozíciót az ifjú tehetség, Farkas Johanna foglalja el. Vida Gergő a vasárnapi ellenfelünket elemezte.

‒ A DKKA a rutinos és fiatal játékosok kiváló egyvelege. Támadójátékuk az erősségük, melyet bő taktikai repertoár jellemez. Mindkét csapatnak kiemelten fontos a vasárnapi mérkőzés, melyen nagy küzdelemre számítok.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 20. forduló

2022. április 3. 16:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest‒Dunaújvárosi KKA

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

A mérkőzésre jegyet vásárolni kizárólag a helyszínen lehet, a jegypénztár 14:30 órakor nyit, a diák és nyugdíjas jegyek 1.000.-, a felnőtt belépők 1.500.- forintos áron érhetők el. Maszk és védettségi igazolvány nélkül látogatható a találkozó.

A meccs a YouTube-csatornánkon élőben is megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!