Tenisz
Fucsovics Márton

Kézilabda: Nincs idő a pihenésre (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.10.19 Frissítve: 2021.10.18 Kézilabda

Újra tétmérkőzés következik, immáron a Fáy utcában.

A vasárnapi győztes nemzetközi kupamérkőzést követően újra a K&H női kézilabdaligában mérkőznek meg Golovin Vlagyimir tanítványai. Ellenfelük a jelenleg tizenharmadik helyen álló Érd csapata lesz.

A törökországi EHF-kupatalálkozó után nem sok idő jut a pihenésre, ugyanis szerdán már újra tétmérkőzésen kell bizonyítaniuk a kék-fehér lányoknak. A nemzetközi mérkőzés után itthon is újdonsággal néz szembe a fővárosi gárda, ugyanis az Elektromos-csarnok felújítási munkálatai miatt új hazai pályája lesz a csapatnak. A szerdai mérkőzésnek már a Strebinszky Amália Kézilabdacsarnok ad otthont, a XIII. kerületi Fáy utcában a Vasas sporttelepén, ezt követően együttesünk az összes hátralévő hazai bajnoki összecsapáson itt szerepel majd.

Elsőként az érdi lányokat fogadják az új helyszínen, akiknek a mérlege a négy bajnoki találkozót követően három vereség és egy győzelem. A pest megyei csapat rosszul kezdte az idényt, ugyanis egyből három vereség állt a nevük mellett, a váci, mosonmagyaróvári és az FTC csapatai ellen maradtak alul. Első győzelmüket a jelenleg is pont nélkül álló Alba Fehérvár KC együttese ellen szerezték hazai környezetben 29-28 -as végeredménnyel.

Az érdi gárda játékoskerete nem sokat változott a tavalyi szezonhoz képest. Legnagyobb veszteségük, hogy az előző idényben a vezérüknek számító Kiss-Walfisch Mercédesz elhagyta a klubot, aki anyai örömök elé néz a közeljövőben. Csapatunkhoz kölcsönbe érkező Rutka-Győrffy Alexandra éppen az érdi egyesületet hagyta el a nyáron. Az érkezési oldalon szerepel az érdi együtteshez Aleksandra Vukajlovics, aki sérülése után a debreceniektől jött kölcsönbe, valamint kapus poszton is történt erősítés, ugyanis Hadfi Gréta és Kántor Kamilla igazolt a Horváth Roland vezette gárdához. Mellettük pedig – a napokban számolt be róla az érdi honlap –, hogy a rutinos jobbszélső, Bódi Bernadett is csatlakozott a kerethez. Golovin Vlagyimir beszélt az új helyszínről, illetve a meccsel kapcsolatos elvárásairól.

– Idegenben, de mégis hazai pályán fogadjuk az Érd csapatát. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a körülmények változását a játékosok hogyan fogadják majd. A kupa után nincs sok időnk, de természetesen a győzelem megszerzéséért fogunk pályára lépni.

A hosszú és megterhelő utazást követően nem lesz egyszerű feladat a szerdai mérkőzés, hiszen az érdi lányok fiatalok, lendületesek, és mindig nagy küzdőszellemben kézilabdáznak. De a cél nem lehet más, mint itthon tartani a két pontot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 5. forduló,
MTK Budapest-Érd
Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok,
2021. október 20. szerda 15:00
Játékvezetők: Asztalos B., Szalay Z.
A mérkőzést – YouTube-csatornánkon – élőben közvetítjük.

Vova így jövendölt a törökországi kupameccs után:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!