Tenisz
Piros Zsombor

Kézilabda: nem lehet kiindulni az Érd, tabellán elfoglalt pozíciójából

Publikálva: 2023.04.13 Frissítve: 2023.04.13 Kézilabda

Szombati ellenfelünk játéka sokat változott az edzőváltás óta.

Az előző hét – tétmérkőzés hiányában – kisvárdai mini edzőtáborral és kikapcsolódással telt. A húsvéti pihenő előtt játékosaink a monoton hétköznapi menetrendet megtörve Kisvárdára utaztak, ahol közös edzés és felkészülési mérkőzés szerepelt a programban vendéglátóinkkal. Ezután volt ideje mindenkinek felfrissülni és újult erővel belevágni a szezon hátralévő feladataiba.

A Tippmix Magyar Kupa találkozókat leszámítva mindössze hat mérkőzés maradt hátra számunkra, a soron következőt pedig hazai pályán, az Érd ellen vívjuk. Ellenfelünk húsz forduló alatt hat pontot gyűjtött, amellyel jelenleg a tizenharmadik a rangsorban. A december végi párharc emlékezetes volt számunkra, hiszen az első perctől kezdve irányítottuk a találkozót, mindenki jó teljesítménnyel szállt be a mérkőzésbe a mi oldalunkon, aminek meg is lett az eredménye, 32-24-es győzelmet arattunk.

Ám Érden sok változás történt azóta, ugyanis ellenünk még Horváth Roland irányított a narancs-feketéket, de pár héttel később távozott a szakember, helyét Simics Judit vette át. Az új trénerrel kétszer tudtak nyerni az érdiek, a NEKA és a Békéscsaba együttesét győzték le. Ám nemcsak a vezetőedzői poszton történtek változások, ugyanis két új játékos is csatlakozott a kerethez, Gerháth Kincső balátlövő, míg Háfra Luca balszélső pozícióba érkezett a csapathoz.

Vágó Attila fontosnak tartja, hogy ne az aktuális tabella, illetve a decemberi összecsapás lebegjen a szemek előtt.

‒ Újra bajnoki mérkőzés vár ránk szombaton, ezúttal az Érdet fogadjuk, hazai környezetben. Óva intenék mindenkit attól, hogy ellenfelünk tabellán elfoglalt helyezéséből, vagy a decemberben lejátszott összecsapás eredményéből induljon ki. Az edzőváltás óta más lett az Érd játéka, sokat gyorsultak, több lerohanásuk van, így különösen fontos a visszarendeződés. A célunk természetesen, hogy itthon tartsuk a két pontot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 21. forduló

2023. április 15. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Érd 

Játékvezetők: Paska D., Vastag S.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!