Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: nem hozott sikert az elmúlt hét az utánpótlásnak

Publikálva: 2024.03.25 Frissítve: 2024.03.25 Kézilabda

Az U17 a Nemesvámostól, az U19 pedig a Debrecentől szenvedett vereséget.

Serdülőink a bajnokság huszadik fordulójában a Nemesvámos fiataljait fogadták, akik ugyan már az elején elléptek pár góllal, de a mieink nagyot küzdve negyedóra játék után csupán 11-8-ra voltak lemaradva. A folytatásban azonban kijött a vendégünk fölénye, és a félidőre tizenegy gólos különbség alakult ki. A második játékrészben szépítettünk, és a 46. percben Pataj Luca góljával 29-22-re zárkóztunk. Ezután újra átvette az irányítást a Nemesvámos, és 45-26-ra megnyerte a mérkőzést.

LU17 I. osztály, nyugati csoport, 20. forduló

MTK Budapest‒Bajnok DSE Nemesvámos 26-45 (12-23)

Báthori Gábor: ‒ A soron következő mérkőzésünket a Nemesvámos ellen játszottuk, akik ellen voltak igen jó színvonalú periódusaink. A mi céljainknak megfelelő intenzitású volt a mérkőzés, és az utolsó tíz percet leszámítva jól küzdöttünk. Felfedezhetőek voltak biztató jelek is a meccsen.

Ifistáinkra nem várt könnyű mérkőzés vasárnap délután, hiszen a DVSC SCHAEFFLER csapatával mérték össze erejüket. Vezettek ugyan a debreceniek az első pillanattól fogva, de végig ott voltunk a nyakukon. A félidő végén még az egyenlítés is összejöhetett volna, de sajnos büntetőt hibáztunk, és ellenfelünknek még volt válasza is, így kétgólos hátránnyal fordulhattunk.

A második játékrészben sorra követtük el a technikai hibákat, ami ilyen ellenfél ellen nem megengedhető, így nem tudtuk tartani a lépést. Hat perc alatt megduplázódott a lemaradásunk, és veszélyeztetni a Debrecen sikerét a folytatásban már nem sikerült, 31-25-re elveszítettük a találkozót.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 20. forduló

MTK Budapest‒DVSC SCHAEFFLER 25-31 (16-18)

Kekezovity Marinko: ‒ Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. A találkozót megelőzően arról beszéltünk, hogy nyomás nélkül játsszunk, de maximálisan koncentráltan és motiváltan, és ha esélyt kapunk a győzelemre, azt ki kell használnunk. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a második játékrészben azonban sok technikai hibánk volt, így nem tudtuk tartani a lépést a Debrecennel.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!