Taekwondo
Salim Sharif

Kézilabda: ötvenhét perc után fordítottunk, és nyertünk a NEKA ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2024.05.19 Frissítve: 2024.05.20 Kézilabda

Végig futottunk az eredmény után, ám a véghajrában, nagy izgalmak közepette 30-28-ra behúztuk a meccset.

Vasárnap délután a kiesés ellen menekülő NEKA együttesét fogadtuk, nekik minden pontra szükségük volt ahhoz, hogy a következő szezonban is az NB I-ben szerepeljenek. A találkozón bő két perc után született az első találat, ám sajnos nem a mi nevünk mellé íródott a gól. Támadásaink pontatlanok voltak, technikai hibák és kihagyott helyzetek jellemezték a játékunkat, így 4-2-nél a vendégek kezében volt az irányítás. Hamar utolértük őket, Győri Barbara védéssel, valamint Fekete Bozsana és Farkas Johanna gólokkal már döntetlen volt az állás.

A folytatásban adódott lehetőségünk átvenni a vezetést is, de ehelyett újra a NEKA került előnybe, ráadásul a huszadik percben ismét két góllal járt előttünk. Nyitott védekezésünk megzavarta a balatonbogláriakat, de a nem túl jól működő támadásaink miatt így sem tudtunk fordítani. Újra kettő lett volna a lemaradásunk, ám Szőke Szonja védte Bató Lili hétméteresét, a túloldalon pedig Papp Dorka talált be szélről, így már 8-8 volt az állás.

Ott voltunk folyamatosan a NEKA nyomában, de azt a kis pluszt, hogy fordítsunk nem sikerült beletenni, így Vágó Attila az első félidő vége előtt két és fél perccel időt kért, hogy a fennmaradó másodperce megkíséreljük átvenni a vezetést. Sem a fordítás, sem az egyenlítés nem jött össze, kétgólos hátrányban mehettünk szünetre.

12-10-es NEKA vezetésről nézhettünk elébe a második játékrésznek, ahol nemhogy közelebb kerülni nem tudtunk, de háromra nőtt a különbség. A negyvenedik percben a balatonbogláriak egy játékosukat, Munteanu-Korodi Krisztinát végleg elveszítették, ugyanis a kézilabdázó megkapta harmadik kétperces kiállítását is. Mi továbbra is küszködtünk azért, hogy egyenlíteni tudjunk, de őrizte két-háromgólos előnyét a vendégcsapat.

23-19-nél a mérkőzés eddigi legnagyobb különbsége alakult ki, Vágó Attila pedig a találkozón másodjára hívta magához a lányokat, hogy taktikai utasításokkal lássa el őket. Az időkérés után érkeztek friss emberek a pályára, közülük Ferenczy Fruzsina rögtön be is vette az akadémisták kapuját. Négyről kettőre visszajöttünk, sőt Kekezovity Anna bombájával 23-22-re szépítettünk. Bakó Botond sem tétovázott sokat, azonnal időt kért.

Szőke Szonja bravúrja után megadatott a lehetőség, hogy az egálért támadhassunk, ami Andróczki Flóra eredményességével sikerült is az 52. perc kezdetén. Az utolsó öt percbe is döntetlen állással mehettünk bele, rendkívüli izgalmak vártak ránk. 27-27 után viszont a Farkas Johanna cikázott be a balatonboglári védőfalon, amellyel ‒ a mérkőzésen először ‒ megszerezte az előnyt javunkra.

Az 58. perc elején Faragó Lea még tudott egyenlíteni, de Dakos Noémi üreskapus gólja gyorsan jött rá válaszként. Győri Barbara pedig akkor védett, amikor kellett, Alaxai Zoé ziccerét hárította, majd egy átlövési kísérletet is megfogott. Farkas Johanna pedig pontot tett a meccs végére, 30-28-ra megnyertük a párharcot.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 24. forduló

2024. május 19. 15:30, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 300 néző.

MTK Budapest‒NEKA 30-28 (10-12)

Játékvezetők: Fekete T., Hajdu T.

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 5, Mészáros-Mihálffy 1, Farkas 12 (4), Dakos 4, Poczetnyik, Fekete 2. Csere: Szőke (kapus), Weisheitel 1, Ferenczy 2, Kekezovity 2, Papp 1, Pelczéder.

Vezetőedző: Vágó Attila

NEKA: Csapó ‒ Molnár, Győri, Lapos 1, Faragó 9 (3), Munteanu-Korodi, Wald 5 (2). Csere: Zaj (kapus), Bató 2, Alaxai, Keceli-Mészáros 3, Fazekas 4, Kriston, Miklós 3, Berei 1, Petruska.

Vezetőedző: Bakó Botond

Hétméteresek: 5/4, illetve 6/5.

Kiállítások: 10 perc, illetve 6 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon fásultan és tompán kezdtük a mérkőzést, nyilván mi is érezzük már, hogy közel a szezon vége, nagy a terhelés és a fáradtság a csapaton. Szerencsére a második félidőben tudtunk fordítani, és óriásit küzdve a véghajrában sikerült nyernünk. Nagyon fontos volt számunkra ez a két pont megszerzése, hiszen, ha a hátralévő két meccsből még két pontot szerzünk, akkor a hatodik helyen zárhatjuk a szezont.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!