Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kézilabda: megszakítanánk szombati ellenfelünk jó sorozatát

Publikálva: 2023.03.16 Frissítve: 2023.03.15 Kézilabda

Március 18-án hazai pályán fogadjuk a Békéscsabát.

Az előző héten lejátszott bajnoki forduló nem éppen úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, hiszen a félidei kétgólos vezetés után 26-24-re kikaptunk Székesfehérváron. Ám csak előre lehetett tekinteni hétfőtől, hiszen kezdődött a felkészülés az újabb ellenfélre, a Békéscsabára.

Szombati riválisunk szépen szerepelt az elmúlt fordulókban, hiszen a legutóbbi idényben még NB I/B-s tagsággal rendelkező együttes igyekszik bebiztosítani helyét az első osztályban, amely úton nagyon jól halad. Már tizenkét pontot szerzett Papp Bálint gárdája, ezzel holtversenyben áll a budaörsi és a dunaújvárosi alakulatokkal. Január vége óta jó sorozat van ellenfelünk háta mögött, hiszen öt meccsből négyet hozni tudott, legutóbb pedig hazai pályán a NEKA fiataljai ellen győzött 26-21-re.

A békéscsabaiak házi góllövőlistája nem a megszokottan alakul, az első helyen Laninstanin Marija toronymagasan vezeti azt, a 123 találatával mindenképp kiemelkedik a csapatból, akiről azt is tudhatjuk, hogy minden találkozón bátran vállalkozik az akciókra. A szerb jobbátlövőt Gyimesi Kitti és Bucsi Lili követi 51, illetve 46 góllal.

Vágó Attila bízik benne, hogy a békéscsabai kiváló sorozatot mi fogjuk megszakítani, és a győzelemmel kijavítjuk az előző heti botlásunkat.

‒ Szombaton hazai pályán a Békéscsabát fogadva egyértelmű célunk a győzelem. Az előző heti fehérvári fiaskót ki szeretnénk javítani, bízom benne, itthon tudjuk tartani a két pontot.

Március 18-án a felnőttek 17:00 órakor kezdenek, ám aki igazi kézilabdás napot szeretne teremteni magának, ne felejtse el, hogy 12:00 és 14:00 órától két utánpótláskorú együttesünk is pályára lép, az Orosházát fogadják.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 18. forduló

2023. március 18. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒EUbility Group- Békéscsabai Előre NKSE

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!