Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kézilabda: megnehezítettük a Ferencváros dolgát (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.09.30 Frissítve: 2021.09.30 Kézilabda

Kiváló teljesítmény az előző idény aranyérmese ellen.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában a tavalyi bajnok, FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában lépett pályára csapatunk. A hétvégi pontszerzést követően igazán nagy feladat előtt álltak a kék-fehér lányok, s bizton állíthatjuk megállták a helyüket, sőt nagyon megnehezítették a BL-szereplő dolgát.

A hétvégihez hasonlóan nagy iramban kezdődött ez a találkozó is, ahol a mérkőzés kezdetén ugyan Elek Gábor tanítványai tartották a kezükben a vezetést, ám Győri Barbara parádés védéseinek és az eredményes támadójátékunknak köszönhetően a 18. percben egyenlíteni tudtunk. Mindkét csapat nagy tempót diktált, igazi küzdelmes mérkőzés alakult ki a pályán a két fél között. Az egyenlítést követően ugyan két-három góllal is vezetett szerdai ellenfelünk, de a pihenő előtt végül egy gólra (17-16) fel tudtunk zárkózni.

A második etapban is tovább folytatódott a csata a pályán, ám az első félidőhöz hasonlóan ebből is az FTC kerekedett felül, ám túlságosan ellépni ekkor sem tudott, hiszen a második játékrész felénél még mindig csupán háromgólos hazai vezetést jegyezhettünk. Ezt követően úgy tűnt, fáradunk, hatperces gólcsendünket követően ugyanis az összecsapás eddigi legnagyobb különbsége alakult ki az 52. percre. Ekkor érkezett Golovin Vlagyimir időkérése, rendezte a sorokat, s sikeres végjátékot produkálva a nyolcgólos hátrányt a mérkőzés végére meg tudtuk felezni, ezzel kialakítva a 32:28-as végeredményt.

Igazán elégedett lehetett az Elek Gyula Aréna közönsége, hiszen egy rendkívül magas színvonalú, jó teljesítményekben bővelkedő izgalmas találkozót láthattak a szurkolók. A kék-fehér szimpatizánsok pedig büszkék lehetnek a lányokra, hiszen nem mindennapos a bajnokságban, hogy valamelyik egylet ilyen rendkívül kiemelkedően kézilabdázik és jó eredményt ér el az előző idény aranyérmese ellen.

Golovin Vlagyimir így értékelt a mérkőzés után: – Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez. Igyekeztünk kihasználni ellenfelünk fáradtságát, amikor pedig mi is elfáradtunk a mérkőzésen, akkor kijött a különbség és a rutin a két csapat között. Összességében örülök, hogy ilyen eredményt értünk el, a jövőben viszont a technikai hibáink számát csökkentenünk kell.

K&H Liga női kézilabda bajnokság, 4. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA-MTK BUDAPEST 32–28 (17-16)

Budapest, Elek Gyula Aréna 1000 néző. Játékvezetők: Bujdosó M., Horváth V.

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA: Bíró - Kovács 8, Stolle, Grbic 4, Behnke 2, Bölk 5, Márton 6. Csere: Janurik (kapus), Malestein 2 (2), Klujber 3, Szöllősi-Zácsik, Csiszár-Szekeres, Kisfaludy 1, Ballai 1.

Vezetőedző: Elek Gábor

MTK BUDAPEST: Győri – Bánfai, Kekezovity 2, Marincsák 6, Szabó 1, Bujdosó-Gerháth 2, Pelczéder. Csere: Rutka-Győrffy (kapus) Sallai 4, Pál 8 (4), Koronczai 3, Juhász, Mazák-Németh, Dakos 2.

Vezetőedző: Golovin Vlagyimir 

Hetesek: 2/2 illetve 4/4

Kiállítás: 8 perc illetve 4 perc

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!