Atlétika
Szabó Beatrix

Kézilabda: megharcoltak az ifik az első osztályban maradásért

Publikálva: 2023.05.22 Frissítve: 2023.05.21 Kézilabda

A serdülőknek osztályozón kell majd pályára lépniük, de a nagyobbak elkerülték azt.

Pénteken az U17 az FKSE-Algyő ellen, míg az U19 a BVSC Zugló ellen zárta a szezont, hazai pályán. Először a fiatalabbak meccsére került sor, ahol az ötödik helyen álló ellenféllel szemben nagyon jó meccset játszottunk. Ugyan az első perctől kezdve a vendégcsapat vezetett a találkozón, de mi sem maradtunk le sokkal mögöttük, két-három góllal mindig a nyomukban voltunk, sőt a 21. percben csupán 9-8 állt az eredményjelzőn az Algyő javára. A félidő végére eggyel nőtt csak a különbség, 12-10-es hátrányban mentünk pihenni.

A fordulást követően is tartani tudtuk a tempót, három perccel a kezdés után Tóth Alexandra góljával az egyenlítés is összejött. A 45. perctől kezdve fokozatosan leszakítottak minket a vendégek, a hibáinkat kihasználták, amikből könnyű gólokat tudtak lőni, így a végére héttel bizonyultak jobbnak.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 25. forduló

MTK Budapest‒FKSE-Algyő 24-31 (10-12)

Marinko Kekezovity: ‒ Az első félidőben és a második játékrész elején egész jól játszottunk, és remek döntéseket hoztunk, ami az álláson is meglátszott. Az utolsó tizenöt percben elfogyott az erőnk, így elkezdtünk szokatlan hibákat elkövetni, ezekből pedig gyors gólokat kaptunk.

Az ifik meccsén megszerezhető két pontnak nagy tétje volt, ugyanis számunkra a győzelem a biztos bennmaradást jelentette az első osztályú bajnokságban. A nagy tét érződött is a mieinken, a szokásosnál sokkal idegesebben kézilabdáztak, a helyzeteket szépen kidolgozták, de a befejezéseknél megremegtek a kezek. Az első húsz percben a vendégek vezetésével folyt a játék, ám a 26. percben Szájer Hanna eredményességét követően 10-9-nél már mi jártunk elöl. Sajnos az előnyt nem tudtuk megtartani, így 10-10-es döntetlenről várhattuk a folytatást.

A második játékrészben több, mint tíz percig nem kaptunk gólt, köszönhetően a jó védelemnek, és a mögöttük stabil teljesítményt nyújtó Máté Abigélnek. Két góllal meg is léptünk, de 12-12-nél utolértek minket a BVSC-Zugló lányai. A vezetést újra visszavettük, Szücs Réka találatával 20-18-as előnynél mehettünk bele a hátralévő két percbe. Megnyugodni nem lehetett, hiszen ellenfelünk gyorsan betalált. Kekezovity Marinko egygólos fórnál kért időt, ami sikeresnek is bizonyult, hiszen hétméterest harcoltunk ki, azt pedig Kárász Szonja kegyetlenül értékesítette, így eldőlt a két pont, valamint a bennmaradás is.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 25. forduló

MTK Budapest‒BVSC-Zugló 21-19 (10-10)

Marinko Kekezovity: ‒ A mérkőzés során végig érezni lehetett a nyomást és a felelősség súlyát a játékunkon. Ez sok hibát okozott támadásban, sok ziccert hibáztunk. A két pontot a csapat nagy szíve, a masszív védekezés és a kapusteljesítmény döntötte el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!