Atlétika
Magyari Zoltán

Kézilabda: Mazák-Németh Csilla kék-fehérben folytatja

Publikálva: 2021.05.17 Frissítve: 2021.05.17 Kézilabda

Magyar bajnok és KEK-győztes átlövővel erősít női kézilabdacsapatunk.

Tíz évet töltöttem Siófokon, de most úgy éreztem, hogy itt az ideje új kihívás után nézni. Vovát ezer éve ismerem, dolgoztunk együtt a Fradiban és Siófokon is, nagyon jó a viszonyunk – mesélt átigazolása körülményeiről, illetve hátteréről Mazák-Németh Csilla. – Az MTK az elmúlt pár évben az NB I egyik legtöbbet fejlődő, legszimpatikusabb csapatává nőtte ki magát, szóval nem volt nehéz döntés.   

Csini, ahogy a kézilabdás közegben legtöbben ismerik, hosszú éveket töltött el a Ferencvárosban, illetve Siófokon. Sok sikert megélt pályafutása során: nyert magyar bajnoki címet, KEK-et, idén májusban pedig ezüstérmet szerzett a Siófokkal az EHF-kupában.

A legfrissebb és az egyik legszebb emlék az a mostani EHF-kupa elődöntő a Herning-Ikast ellen, amit hosszabbítás után nyertünk meg. De említhetném akár a Fradival nyert bajnoki címet – igaz, akkor még nagyon fiatal voltam, keveset játszottam –, vagy épp a Vovával szerzett Magyar Kupa bronzérmet.
Mazák-Németh Csilla fontos játékosa lehet a következő szezon MTK-jának, rutinja rendkívül sokat érhet. 

Elsősorban védekezést tartom erősségemnek, élvezem a küzdelmet, szeretem hajtani az egész csapatot, ugyanakkor a támadásban mindig van hova fejlődni – árulta el Csini.

Nem túlzás azt állítani, hogy Mazák-Németh Csilla a K&H liga egyik legsokoldalúbb játékosa: a belső posztok mindegyikén feltalálja magát, de láthattuk már beállóban is, sőt! A szerdai Siófok–MTK mérkőzésen a bal szélen tűnt fel.

A belső posztokon érzem legjobban magam, talán a jobbátlövő áll a legközelebb a szívemhez. De az utóbbi egy év nagyon hektikus volt, valóban megfordultam szinte mindenhol – mesélte nevetve.

2019. január 30. talán a legfontosabb dátum Csilla életében: ekkor született kislánya, Emma.

Mindenki ezt mondja, és amíg meg nem éli az ember, csak üres frázisnak tűnik, de tényleg mindent más szemmel látok anyaként. Megváltozott az értékrendben, átértékeltem csomó mindent, és egy-egy rosszabb meccs után a legjobb gyógyír, hogy itthon vár Emma – olyankor elfelejtek mindent

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!