Tenisz
Piros Zsombor

Kézilabda: közel voltunk az ismételt bravúrhoz a Vác ellen (VIDEÓ+GALÉRIA)

Publikálva: 2022.02.17 Frissítve: 2022.02.17 Kézilabda

Az első félidő nagy részét mi irányítottuk, ám a második etap kiélezett szituációiban elkövetett technikai hibáink megbosszulták magukat.

Ugyan az első találatot ─ Kuczora Csenge hétméterese révén ─ ellenfelünk szerezte meg a találkozón, de ezután mi vettük át az irányítást, és közel öt perc elteltével 4-2-re vezettünk. Győri Barbara ekkor már két védést is bemutatott, Bujdosó-Gerháth Fanni pedig a második találatával ─ melyhez a szerencse és a kapufa is kellett ─ már három gólra növeltük a fórt. Lányaink nagyon harcosan és agresszíven védekeztek, támadásban pedig rendre eredményesek voltak, ezért Otto Katalin kezdőkapusát Bukovszki Anna váltotta, aki egyből védte Pelczéder Orsolya indítás ziccerét. A 12. percben a váci edző kikérte első idejét, ekkor 7-3-ra mentünk és egyértelműen mi uraltuk a játékot. Emberhátrányba kerültünk, és technikai hibánkat Ballai Borbála üreskapus góllal büntetett.

A 16. percben Vida Gergő hívta magához sajátjait, 8-6-os hazai vezetésünknél. Győri Barbara stabilan tartotta a hátsó alakzatot, tizenhét perc elteltével csupán hatszor, ─ ebből is kétszer büntetőből ─ tudtak betalálni a vendégek. A félidő során többször is négygólos előnybe kerültünk, de a váciaknak mindig sikerült zárkózniuk. Bukovszki Anna is jó cserének bizonyult a túloldalon, neki és a Vác feljavuló támadójátéknak tudható be, hogy a 22. percben csupán egy gól volt a differencia a két fél között, ám Koronczai Petra első labdaérintését követően bombagóllal szállt be az összecsapásba. Többször megvolt ellenfelünknek a lehetősége az egalizálásra, ám minderre csak a 27. percben került sor. Végig irányítva az első félidőt az utolsó két percben mégis mi kerültünk egygólos hátrányba 12-13-nál, melyet sikerült döntetlenre hozni a szünet előtt.

A térfélcsere után rögtön Pál Tamara által értékesített büntetővel indult a második játékrész, ám ellenfelünk sem maradt le a találatszerzésben, így szoros küzdelemnek nézhettünk elébe a hátralévő percekben. Bő öt perc elteltével is 17-17-es döntetlen állt az eredményjelzőn. Még tíz perc sem telt el a második félidőből, amikor Vida Gergő időt kért, és megkísérelte csapatával átbillenteni az állást a mi irányunkba. A 40. minutumban 18-20-nak örülhettek a kilátogató vendégszurkolók. A 42. percben, az első félidőben remeklő Győri Barbarát friss igazolásunk, Hlogyik Petra váltotta a kapuban.

Dakos Noémi góljával egy gólra visszazárkóztunk, ám a következő időszakban gólra gól volt a válasz mindkét fél esetében, és az első etapban mutatott kemény védekezés lankadni látszott. Pál Tamara átlövésből volt eredményes, ezzel tudtunk először a második félidőben egyenlíteni a 48. percben. Az 52. percben Román Dorina révén pedig 26-25-ös előnyben voltunk már. Több technikai hibát is elkövettünk, pedig meg lett volna a lehetőségünk, hogy több góllal is vezessünk már a végjáték előtt. Az 56. percben továbbra is nálunk volt az egygólos előny, de a váciak mindig tudtak válaszolni.

Az 58. percben már a vendégek lehettek nyugodtabbak, hiszen két perccel a vége előtt, immáron emberelőnyben ők támadhattak a kétgólos vezetésért, melyet meg is tudtak valósítani. Másfél percünk maradt hátra, hogy óriásit küzdve pontot tudjunk szerezni. Bujdosó-Gerháth Fanni kísérlete a kapufán csattant, a másik térfélen pedig újra gól született, így az utolsó másodpercek már nem tartogattak meglepetést senki számára, 31-29-es vereséget szenvedtünk hazai környezetben, a bajnokságban negyedik helyen álló gárdától.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság 15. forduló

2022. február 17. 18:00, 200 néző

MTK Budapest─Váci NKSE 29-31 (14-14)

Játékvezetők: Andorka M., Hucker R.

MTK Budapest: Győri ─ Juhász, Kekezovity 4, Szabó, Mazák-Németh, Marincsák 4, Pelczéder 1. Csere: Bujdosó-Gerháth 5, Pál 5 (3), Dakos 5, Román 3, Koronczai 1, Bánfai 1, Sallai.

Vezetőedző: Vida Gergő

Váci NKSE: Pásztor ─ Diószegi 6, Hámori 3, Kuczora 10 (3), Helembai 5, Kácsor 2, Schatzl. Csere: Bukovszky (kapus) Ballai 1, Aron, Kovalcsik, Grosch 1, Szondi 1, Világos.

Vezetőedző: Ottó Katalin

Hétméteresek: 3/3, illetve 3/3

Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc

Vida Gergő: ‒ Az első félidőt szépen felépítettük, ám a Vác jó csapat, amit az Európa-liga szereplése is bizonyít, ezért vissza tudott jönni a hátrányból. A második játékrészben végig fej-fej mellett haladt a két együttes, ám kritikus szituációkban olyan technikai hibákat követtünk el, amelyek végzetesnek bizonyultak. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra, ugyanis mióta együtt dolgozom velük a legjobb mérkőzést játszottuk.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!