Atlétika
Moravcsik Angéla

Kézilabda: komolyan kell venni fiatal ellenfelünket, sokak dolgát megnehezítette már

Publikálva: 2023.01.19 Frissítve: 2023.01.18 Kézilabda

A balatonboglári NEKA együttese lesz a vendégünk szombaton.

Az előző heti bravúros pontszerzés után, mondhatni, mérföldkőnek számító mérkőzés vár a mieinkre január 21-én, ugyanis a Békéscsaba mellett a másik friss feljutó, a Nemzeti Kézilabda Akadémia alakulata látogat a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontba. A szombati összecsapáson kiharcolt győzelemmel bebiztosíthatnánk a helyünket a középmezőnyben, és több ponttal is leszakíthatnánk csapatokat.

A tavaly NBI/B-s bajnokságban ezüstérmet szerző csapat kerete erősödött a másodosztályúhoz képest, hiszen kapusposztra Wéninger Alexa érkezett, a mezőnyjátékosokhoz pedig Ferenczy Diána, Kellermann Dóra és Géma Léna csatlakozott.

Ellenfelünk a tíz meccséből három pontot szerzett, a Békéscsaba ellen győzelmet, míg a Dunaújváros ellen döntetlent ért el. A többi eredményei pedig azt mutatják, hogy senkinek sincsen egyszerű dolga ellene. Jól példázza ezt az előző mérkőzése is, az Alba Fehérvár KC elleni ütközet félidejében ugyanis két góllal vezettek a Balaton-partiak, és ezután tudott csak fordítani a vendégcsapat, és nyert 27-25-re.

A szombati vendégünk fő erénye a fiatalos lendület, illetve hogy nem a szokványos hatosfallal igyekszik hatástalanítani az ellenfél kísérleteit, hanem nyitott védelmet alkalmaz, melyből gyors lerohanásokat vezet. A hétvégi párharcról, illetve ellenfelünk taktikájáról is szót ejtett Vágó Attila.

‒ Nagyon komolyan kell vennünk ezt a találkozót, tisztelettel és alázattal kell belemennünk a meccsbe. Nem szabad, hogy egy pillanatig is félvállról vegyük a fiatal NEKA csapatát. Nyitott védekezésre és lendületes, jól cselező játékosokkal tűzdelt támadójátékra készülünk, illetve a fiatalság minden pozitívumával rendelkezik ellenfelünk. Bízom benne, hogy ezt a kiváló szériát, amit elkezdtünk, folytatni tudjuk, kellő motivációval lépünk majd pályára szombaton hazai környezetben, hogy a két pontot itthon tartsuk.

Legeredményesebb játékosaik a magyar utánpótlás-válogatott kézilabdázói egyben, hiszen a házi góllövőlista élén holtversenyben áll Varga Emília és Uhrin Lili ‒ akit az év női strandkézilabdázójának is megválasztottak 2021-ben ‒, őket pedig Szabó Anna követi. Abban biztosak lehetünk, hogy a fiatalos dinamizmus vinni fogja ellenfelünket, ám a mieink is mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy tovább folytassák azt a jó szériát, amelyet eddig kiépítettek. Érdemes lesz tehát szombat délutáni programként ezt a meccset választani, és a helyszínen szurkolni kék-fehér lányainknak.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 11. forduló

2023. január 21. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒NEKA 

Játékvezetők: Sándor L. Szikszay Cs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!