Kézilabda
Dakos Noémi

Kézilabda: kettős siker a fiataloknál

Publikálva: 2022.11.14 Frissítve: 2022.11.14 Kézilabda

Kekezovity Marinko a csütörtöki, felnőtt Magyar Kupa siker után szombaton két újabb győzelemnek örülhetett.

November 12-én U19-es és U17-es csapatunk hazai pályán játszott mérkőzést. Ifjabbik alakulatunk a Szeghalommal, míg a nagyobbak a Kecskeméttel mérték össze magukat. A serdülők eddig pont nélkül néztek elébe a párharcnak, míg az ifiknek már egy győzelem szerepelt a nevük mellett.

Elsőként az U17-eseken volt a sor, hogy bizonyítsanak. A gólzáporos találkozót kiválóan kezdtük, Tóth Csenge, majd Nagy Petra góljai után 10-4-re vezettünk a 11. percben. Negyedóra játék után ellenfelünk megfelezte a különbséget, Kekezovity Marinko magához is hívta a lányokat, hogy megállítsa a vendégek felzárkózását. Az időkérés után újra magabiztos ötgólos differenciát alakítottunk ki, amiből hármat tudtunk megtartani a szünetre.

A második félidő elején két gólra is megközelítettek minket a szeghalmiak, de a 43. percben Királyfalvi Karina találatával már újra hat volt közte. Az utolsó tíz percben már hét góllal is jobbak voltunk, így nem kellett aggódnunk a két pont sorsa miatt, végül 40-34-es végeredménnyel szereztük meg a szezon első győzelmét.

LU17 I. osztály, keleti csoport, 7. forduló

MTK Budapest‒Szeghalmi NKC 40-34 (19-16)

Marinko Kekezovity: ‒ Gólzáporos mérkőzést játszottunk a Szeghalom ellen. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük az első pontokat, mert csapatként játszottunk, és mindenki kivette a részét a sikerből.

A serdülők sikere után az ifik következtek, akik a kecskemétiek ellen léptek pályára. A találkozót 3-0-s sorozattal kezdtük, amihez Kárász Szonja két értékesített büntetője és Fehér Dominika eredményessége járult hozzá. Az első perctől fogva uraltuk a meccset, végig vezetve, 16-13-as előnyben mehettünk pihenőre.

A fordulás után bekeményített az ellenfelünk, 17-17-nél egyenlítettek. Az egalizálás után összekaptuk magunkat, és a 46. percre újra négy góllal vezettünk. Szépen tartottuk az előnyt, ám azt nem gondoltuk, hogy éppen az utolsó percekben kell majd izgulnunk még, hiszen szűk egy perccel a lefújás előtt 28-27-re zárkózott a Kecskemét, ám elől Rnics Marija bombája eldöntötte a két pont sorsára.

LU19 I. osztály, keleti csoport, 7. forduló

MTK Budapest‒Kecskeméti NKSE 29-27 (16-13)

Marinko Kekezovity: ‒ Jól nyitottuk a mérkőzést, a huszadik percig tartottuk a koncentrációnkat és a ritmusunkat, a második félidő is hasonlóan alakult. Az egész meccset irányítottuk, de hibáink megkérdőjelezték a győzelmünket, amit végül örülök, hogy sikerült megszereznünk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!