Kézilabda
Fekete Bozsana

Kézilabda: Javában zajlik a munka

Publikálva: 2021.07.24 Frissítve: 2021.07.23 Kézilabda

Golovin Vlagyimirral beszélgettünk a felkészülés első két hetéről, illetve az EHF Európa-liga sorsolásáról.

A nyári szünetet követően, július 12-én ismét munkába állt, és azóta is gőzerővel dolgozik női kézilabdacsapatunk. Az első hét – értelemszerűen – a visszarázódásról és az erőnlétről szólt elsősorban.

Az első napon elvégeztük a szokásos felméréseket, és az eredmények szerencsére arra engednek következtetni, hogy mindenki elvégezte a nyárra kapott egyéni edzéstervet. Nem mondom, hogy ugyanolyan állapotban vagyunk, mint a bajnokság végén, de nem is járunk messze tőle – árulta ez vezetőedzőnk, Golovin Vlagyimir.

Ahogy azt a korábbi években már megszokhattuk, a felkészülés bizonyos szakaszaiban az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosaival kiegészülve készül a következő szezonra csapatunk.

Az FTC játékosainak jelenléte motiválja a mieinket is, próbálunk felzárkózni hozzájuk – ez mindig is így volt, igyekszünk a lehető legtöbbet profitálni a közös munkából – vélekedett Vova.
A napokban sorsoltak az EHF Európa-ligában: csapatunk a török bajnoki ezüstérmes Yalikavak Spor Kulübüvel találkozik a sorozat második körében. 

Ez a török csapat kicsit „fekete ló”, egyelőre nem sokat tudunk róluk, már azon kívül, hogy a bajnok Kastamonuval azonos pontszámmal végzett a második helyen a bajnokságban. Már belenéztem az egyik tavaszi meccsükbe, masszív csapat benyomását keltette a Yalikavak, de ki tudja, mennyit változott a keret a nyáron. Egyelőre csak az egyeztetések zajlanak, hogy minél előbb kiderüljenek a pontos időpontok és helyszínek, aztán szervezhetjük az utazást.

A felkészülés hátralevő részében hét edzőmeccs vár a mieinkre, ebből az első hármat az FTC-vel közösen játsszuk le.

2021. július 30., 16:00 DVSC SCHAEFFLER–MTK Budapest/FTC-Rail Cargo Hungaria
2021. augusztus 6., 16:00 Kisvárdai KC–MTK Budapest/FTC-Rail Cargo Hungaria
2021. augusztus 11., 16:00 MTK Budapest/FTC-Rail Cargo Hungaria–DVSC SCHAEFFLER
2021. augusztus 14., 12:30 MTK Budapest–Békéscsabai Előre NKSE
2021. augusztus 20-21. Dunakanyar-kupa 2021
2021. augusztus 27., 15:30 DVSC SCHAEFFLER–MTK Budapest

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!