Kézilabda
Szőke Szonja

Kézilabda: ismét fontos mérkőzés következik

Publikálva: 2022.12.20 Frissítve: 2022.12.19 Kézilabda

December 22-én, a pontgyűjtésben hozzánk közel álló Érd vendégei leszünk.

A hétvégi Moyra-Budaörs Handball elleni rangadó után nem sok ideje marad kézilabdacsapatunknak a felkészülésre, ugyanis már csütörtökön Érden vendégeskednek. A tabella jelenlegi állása alapján pedig biztosak lehetünk benne, hogy a szombathoz hasonló izgalmak várnak ránk a K&H Liga nyolcadik fordulójának összecsapásán.

A két fél ugyanis nagyon közel van egymáshoz a rangsorban, az Érd két pontot gyűjtött, míg a mieink három ponttal állnak. Kék-fehér lányaink a Békéscsaba elleni győzelemmel, és a Budaörs elleni döntetlennel gyűjtötték be az egységeket, míg az érdiek egyszer tudtak nyerni, rögtön az első fordulóban, a NEKA vendégeként. Ugyan a lehetőségük többször is megvolt a pontszerzésre, hiszen a Dunaújváros és az Alba Fehérvár KC elleni ütközeteken is csak két-három góllal maradtak alul.

 Vágó Attila bizakodva tekint az Érd elleni meccsre. 

‒ Közvetlen riválissal nézünk szembe csütörtökön, nehéz mérkőzésre számítok az Érd ellen. Az elmúlt két bajnokin mutatott lelki erő és játék miatt pozitív előjelekkel várjuk a találkozót, és bízom benne, hogy ez most már eredményességben is megmutatkozik. 

A tavalyi évben mind a két alkalommal sikerrel zártuk az Érd elleni összecsapásokat, ám a keret azóta változásokon esett át. Két rutinos játékossal, a ferencvárosiaktól távozó Csiszár-Szekeres Klárával erősítették meg az állományt, illetve a második gyermeke születését követően újra kézilabdázó Dávid-Azari Fruzsina érkezett jobbszélső pozícióba. Rajtuk kívül korábban másodosztályban szereplő játékosokat igazolt a klub, Puskás Lilla, Csáki Zsófia, Gerencsér Fanni csatlakozott. A mezőnyjátékosokon kívül kapus poszton is erősítettek, hiszen Horváth-Csapó Kyra Debrecenből Érdre tette át a székhelyét. A házi góllövőlistát ‒ a korábban válogatottban is szerepet kapó ‒ Kopecz Barbara vezeti, őt pedig két szélső, Fekete Bozsana és Dávid-Azari Fruzsina követ.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 8. forduló

2022. december 22. 18:00, Érd Aréna

Érd‒MTK Budapest

Játékvezetők: Fekete P., Tóth D.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!