Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kézilabda: idegenbeli vereséggel kezdtük a szezont

Publikálva: 2022.09.03 Frissítve: 2022.09.03 Kézilabda

A félidőben ugyan még egy góllal vezettünk, ám a második félidőt elveszítve 32-28-ra kikaptunk.

Az első félidő 9. percében ‒ Karnik Szabina góljával ‒ a hazai csapat szerzett kétgólos vezetést. Ám ez nem jelentett semmit, hiszen a 16. percben már egyenlőt mutatott az eredményjelző, sőt három perc múlva már Bakó Botondnak kellett magához hívnia sajátjait. A szusszanásra meg is volt az oka, mert 8-5-re vezettünk. A védelmünk és a kapusteljesítmény az egész játékrész során remekül együttműködött, és támadásban is jöttek a szép gólok.

Simon Petra és Román Dorina lendületes szálltak be a találkozóba, előbbi hat gólig jutott a mérkőzésen. Az időkérés felrázta a Kisvárda Master Good SE játékosait, és a 25. percre egalizálni tudtak. A hátralévő percekben felválta estek a gólok, az adok-kapokból végül mi fordulhattunk egygólos előnnyel, hiszen Pál Tamara értékesítette az időntúli hetest.

A második etap nem indult ilyen kellemesen számunkra, kicsit olyan érzésünk volt, mintha a lányok az öltözőben maradtak volna. Az ellenfelünk védelme összeállt, minden egyes gólért megszenvedtünk. Ha a védekezést áttörtük, akkor a kisvárdaiak hálóőre, Mátéfi Dalma állította meg a kísérleteinket.

A mi oldalunkon az első félidőben jelen lévő jó védekezés eltűnt, könnyedén engedtük gólt szerezni ellenfelünket. Ennek tudható be, hogy a 47. percben már hatgólos mínuszban voltunk. A hazai gárda nem engedte ki a kezéből a vezetést, magabiztosan tartották az előnyüket, minket pedig teljesen felőröltek.

A végjátékban megpróbáltunk mindent bevetni, és közelebb zárkózni, amit még jobban megnehezített, hogy sérülés miatt elveszítettük Szabó Kittit. Másfél perccel a vége előtt már csak kettő volt közte, de ekkor már késő volt, sőt még két góllal növelték is a fórt a hazaiak. Végül 32-28-as vereséget szenvedtünk, így a szezon első győzelme még várat magára.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 1. forduló

Kisvárda Master Good SE–MTK Budapest 32-28 (14-15)

2022. szeptember 3. szombat, 18:00, Kisvárda, Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Asztalos B., Szalay Z.

Kisvárda Master Good SE: Graovac ‒ Akiyama 11 (7), Karnik 5, Bouti 2, Trunkova 3, Szarkova 1, Mérai 3. Csere: Mátéfi (kapus), Udvardi, Habankova, Siska 3, Juhász 4.

Vezetőedző: Bakó Botond

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch, Kekezovity 3, Mazák-Németh 1, Szabó L. 2, Szabó K. 2, Sallai 1. Csere: Suba (kapus), Pelczéder, Mészáros-Mihálffy 4, Koronczai 1, Simon 6, Román 3, Juhász, Pál 5 (5).

Vezetőedző: Vida Gergő

Vida Gergő: ‒ A védekezésünk szétesett a második félidőben, így a kisvárdaiak át tudták venni a vezetést. Igyekeztünk felzárkózni, két gólra is visszajöttünk, de több hibát is elkövettünk, ezért nem tudtunk ponttal távozni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!