Kézilabda
Szőke Szonja

Kézilabda: Hétgólos hátrányba kerültünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.14 Frissítve: 2021.11.14 Kézilabda

Hazai pályán a dán Herning-Ikast ellen lépett pályára női kézilabdacsapatunk.

Az EHF Európa Liga harmadik fordulójának első mérkőzésén itthon, az Elek Gyula Arénában fogadtuk a tavalyi negyeddöntős dán Herning-Ikast együttesét. Kék-fehér lányaink jó élményekkel várták a hét utolsó napján megrendezésre kerülő találkozót, ugyanis szerdán fantasztikus két pontot szereztek meg a magyar bajnoki sorozat nyolcadik fordulójában a DVSC ellen.

A találkozót kissé megilletődötten kezdtük, ugyanis egészen a 7. percig csupán hétméteresekből találtunk be -igaz, abból Pál Tamara ekkor már kétszer is-, s csak ezután kezdődött meg a gólgyártás. A meccs irányítása is ekkorra tehető, ugyanis Juhász Eszter találatával 4-3-ra vezetést szereztünk. Kekezovity Anna kétperces kiállításával emberhátrányba kerültünk, ezzel a dán gárda kiegyenlített és egygólos előnyre tett szert.

Marincsák Nikolett vezérletével sikerült visszakapaszkodnunk, sőt ismét mi ragadtuk a kezünkbe az irányítást, s a 18. percben Pelczéder Orsolya találatával már 9-7-es állásnak örülhetett a hazai publikum. A kiharcolt kétgólos előny növelésére több lehetőségünk is volt, ám a sorozatos kísérletek mind kudarcba fulladtak. Ráadásul nemhogy a különbséget nem sikerült növelni, de a vendég-együttes még egalizálni is tudott két perc alatt.

Golovin Vlagyimir időt kért, hogy rendezze a sorokat, s újra felvegyük az összecsapás ritmusát. Ám sajnos a játékrész utolsó hét percében ellenfelünknek sikerült produkálnia egy 0-5-ös sorozatot, így mi megragadtunk tizenegy lőtt gólnál, ők pedig nagyobb differenciát tettek közé. Ezzel az első etap végén alakult rövidzárlattal 11-16 félidei állásnál  Christensen Kasper lányai örülhettek jobban.

A második játékrészben lehetőség lett volna mieinknek újra izgalmasabbá tenni a csatát, de a dán gépezet olajozottan működött tovább és az előnyüket növelni tudták, így negyedóra elteltével már tízgólos differenciát mutatott az eredményjelző. Ekkor érkezett Golovin Vlagyimir időkérése, hogy a különbség csökkentésére biztassa játékosait. A felzárkózás szépen lassan alakult, de a meccs végére csupán három gólt tudtunk lefaragni, így 27-34-es sikert aratott a Herning-Ikast otthonunkban.

A folytatásban jövőhét szombaton Dániában a Herning-Ikast hazai pályáján mérkőzünk meg ellenfelünkkel, s a megszerzett hétgólos hátrányunkat ledolgozni.

EHF Európa Liga selejtező 3. forduló 1. mérkőzés

MTK BUDAPEST─HERNING-IKAST 27-34 (11-16)

MTK BUDAPEST: Győri – Juhász 1, Kekezovity 4, Marincsák 3, Dakos 1, Bujdosó-Gerháth 1, Pelczéder 2. Csere: Rutka-Győrffy (kapus), Sallai, Pál 12 (9), Szabó 2, Koronczai 1, Mazák-Németh, Kürthi.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

HERNING-IKAST: Ryde – Hougaard 2, Skogrand 7 (2), Johansen 2, Bakkerud 6, Lindqvist, Friis 2. Csere: Englert (kapus), Scaglione, Kristensen 4, Frey, Petersen, Iversen 4, Axnér, Brandt 7.
Vezetőedző: Christensen Kasper  

Hetesek: 9/9, illetve 3/2
Kiállítás: 8, illetve 6 perc

Golovin Vlagyimir: -Nem erre számítottunk, szerintem jól kezdtük a mérkőzést, de volt az első félidő végén egy olyan szakasz, ahol az ellenfél egy 5-0 etapot produkált. Ott elfogadtuk, hogy ez nem fog sikerülni és a küzdelem elmaradt. A jobbik csapat győzött, de a visszavágón küzdeni fogunk, és remélem, hogy a DVSC elleni arcunkat mutatjuk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!