Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: hétgólos győzelemmel zárult a főpróba az Esztergom ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.08.25 Frissítve: 2023.08.25 Kézilabda

Ötven percig jól tartotta magát másodosztályú ellenfelünk, ám a végén kijött a tudáskülönbség.

Utolsó felkészülési találkozóját játszotta le péntek délután kézilabdacsapatunk, a másodosztályba frissen feljutó Esztergomi Vitézek csapatát fogadtuk hazai környezetben. Ez az edzőmeccs volt az utolsó alkalom a gyakorlásra, ugyanis a következő hétvégén már két pontért folyik a küzdelem Kisvárdán. Az Esztergomi Vitézek keretében bőven akadtak rutinos, NB I-et megjárt játékosok, sőt sokszoros válogatottak is, illetve a szakmai részért az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatától távozó Elek Gábor felel. 

A félidő első felében nem látszódott az osztálykülönbség, a vendégek rutinos játékosai jó kézilabdát mutatva végezték a dolgukat. Sajnos a védelmünk nem mutatott túl sok ellenállást, és egészen a találkozó tizenötödik percéig kellett várni, hogy átvegyük a vezetést, Pelczéder Orsolya gyönyörű cundergólja hozta meg számunkra a fordítást. Jóformán pénteki matiné volt, amit láthattunk, mert sebességben és minőségben sem sikerült első osztályú szinten játszanunk, így a félidőben egygólos vendégvezetést jegyezhettünk fel.

A második félidőben szépen fokozatosan átvettük az irányítást, ellenfelünk az ötvenedik percig bírta erővel, innentől kezdve az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. A védekezésünk feszes volt, és támadásban is jöttek a szép, eredményes megoldások. Farkas Johanna kiválóan irányította a csapatot, e mellett találatok számában is bővelkedett. A végére kijött a két fél közötti osztálykülönbség, 31-24-re nyertünk.

Felkészülési mérkőzés

2023. augusztus 25. 16:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Esztergomi Vitézek 31-24 (14-15)

Az MTK Budapest gólszerzői: Szabó K. 1, Poczetnyik 5, Andróczki 3, Pelczéder 1, Fekete 4, Mészáros-Mihálffy 3, Farkas 7, Dakos 3, Török 1, Szabó N. 3

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!