Kézilabda
Porobic Zoé

Kézilabda: helyezés múlhat a pontszerzésen

Publikálva: 2022.05.20 Frissítve: 2022.05.19 Kézilabda

Itt a vége, a bajnokság utolsó fordulójára kerül sor hétvégén.

A szeptemberi kezdésnél oly távolinak tűnt az idény vége, de most ez is eljött. Női kézilabdacsapatunk utolsó mérkőzését játssza a K&H liga 2021/22-es szezonjában, május 22-én ‒ vasárnap ‒ 16:00 órakor. A 26. fordulóban a Hungast Szombathelyi KKA együttesét fogadjuk.

A két gárda január 30-án összecsapott már Szombathelyen. Emlékezetes volt ez a találkozó, ugyanis a mieink hétgólos mínuszból küzdötték vissza magukat döntetlenre az 54. percben, majd fordították meg a meccs állását. A lefújás előtt négy másodperccel ‒ 32-31-es vezetésnél ‒ már a zsebünkben érezhettük a két pontot, ám Marincsák Nikolett azonnali piros lapja után a hazai csapat jutott büntetőhöz. A drámai fordulatokat tartalmazó végjátékban hálóőrünk, Győri Barbara bravúrral hárította a hétméterest, ezzel a győzelemhez segítve egyletünket.

Ezután a párharc után a szombathelyi kispadon változás történt, ugyanis a korábbi vezetőedzőt, Marosán Györgyöt, a klub elnöke, Pődör Zoltán váltotta a tréneri pozícióban. A szombathelyiek az azóta eltelt időben nyolc pontot szereztek az akkor meglévő kettőhöz, így jelenleg tízpontosok. A sorsukat az előző találkozójuk ‒ hazai pályán az Érd ellen ‒ pecsételte meg, amikor ugyan győztek, de nem elegendő gólkülönbséggel, így a bennmaradási reményeik szertefoszlottak.

Vida Gergő lányai számára a vasárnapi pontszerzésnek pozíciót eldöntő szerepe van, ugyanis a mieink huszonkét szerzett ponttal a nyolcadikok, ám a Kisvárda is ugyanennyivel rendelkezik, míg a Dunaújvárosi KKA két ponttal lemaradva a kilencedik. További érdekesség, hogy ‒ szintén az utolsó fordulóban ‒ szombaton rendezik a Dunaújvárosi KKA-Kisvárda Master Good SE összecsapást is, amely szintén befolyásolja a tabellán elfoglalt végső pozíciókat.

Vida Gergő a következőket fogalmazta meg az utolsó bajnoki mérkőzésünkkel kapcsolatban:

‒ A Szombathely az edzőváltás óta nyolc pontot szerzett a bajnokságban. Sokáig harcoltak a bentmaradásért, a legutóbbi fordulóban az Érd ellen is bizonyították, hogy a keretük alapján elkerülhették volna a kiesést. Magas játékosok alkotják a csapatukat, akik nagyon veszélyesek a távoli zónákból, így nagyon fontos lesz a jó védekezés és a kapusteljesítmény.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 26. forduló

2022. május 22. 16:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

MTK Budapest‒Hungast Szombathelyi KKA

Játékvezetők: Nagy F., Túróczy J.

A mérkőzésre a jegyet vásárolni kizárólag a helyszínen lehetséges, a jegypénztár 14:30 órakor nyit, ahol a diák/nyugdíjas jegyek 1.000.- forintos, míg a normál jegyek 1.500.- forintos áron érhetők el. Maszk és védettségi igazolvány nélkül látogatható a találkozó.

Ezen kívül a meccs a YouTube csatornánkon élőben is megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!