Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: idegenbeli győzelemmel javítanánk ki az őszi pontvesztést

Publikálva: 2024.04.18 Frissítve: 2024.04.18 Kézilabda

Szombaton a Vasas SC otthonában vennénk revansot.

Egy hónapja nem játszott tétmérkőzést együttesünk, az elmúlt időszak főként a fizikális terhelésről szólt, így a mieink tele erővel várják a soron következő fordulót a K&H Ligában. Edzőmérkőzést ugyan játszottunk, amelyen remekül muzsikáltunk, hiszen a Moyra-Budaörs Handball vendégeként gyakorolva 38-29-re nyertünk. A hétvége viszont már nem az előkészületekről fog szólni, két pontért megyünk a Vasas SC csapatához.

Ellenfelünk jelenleg eggyel kevesebb szerzett ponttal közvetlenül mögöttünk, a kilencedik helyen áll a tabellán. Hat győzelem, két döntetlen és tizenegy vereség áll a neve mellett az eddigi tizenkilenc forduló után, amelyekből az egyik döntetlen igen fájó számunkra. Október 21-én játszottunk Konkoly Csaba alakulata ellen hazai környezetben, azon a találkozón a félidőben már öt góllal vezettünk.

A második játékrészben kevesebb mint öt perc alatt szinte teljesen odaveszett az előnyünk, egyre zárkóztak a vendégek. A folytatásban nem sikerült megnyugtató előnyre szert tenni, ám az utolsó négy percbe háromgólos előnnyel mentünk bele. Amikor már mindenki azt hitte, hogy megvan a meccs, ám több hibát is vétettünk, amit a Vasas SC kihasznált és Szilovics Fanni által értékesített büntetővel 26-26-os döntetlennel zárult az összecsapás.

Mély nyomokat hagyott mindenkiben ez az elveszített pont, amiért dupla motivációval vágunk neki a szombatnak, és bízunk benne, hogy idegenben a mi sikerünkkel zárul a meccs.

Vágó Attila: ‒ Szombaton újra nagyon fontos találkozó következik. Célunk a két pont elhozatala és erősen él bennünk a visszavágás gondolata, hiszen ősszel már megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, és lett végül csak döntetlen az eredmény, úgyhogy e miatt is revansot akarunk venni.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 19. forduló

2024. április 20. 18:00, Budapest, Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

Vasas SC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Felhő F., Öcsi T.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!