Karate
Sterck Laura

Kézilabda: hazai pályán szereznénk meg az első pontjainkat

Publikálva: 2023.09.07 Frissítve: 2023.09.06 Kézilabda

Szombaton a Moyra-Budaörs Handball csapata vár kézilabdázóinkra a bajnokság második fordulójában.

Szeptember 9-én hazai környezetben is bemutatkozik csapatunk a 2023/24-es K&H Ligában, a Moyra-Budaörs Handball alakulatát fogadva a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. Mindkét fél vereséggel indította a szezont, ellenfelünk a Motherson-Mosonmagyaróvár alakulatát látta vendégül, és 36-29-es vendégsiker született. A mieink pedig Kisvárdán jártak, ahol ötven percen át uralták a mérkőzést, és mindössze tíz perc rövidzárlat okozta a vesztünket.

A rosszul alakult első meccsek után biztosak lehetünk benne, hogy mindkét fél keményen harcolni fog a győzelemért szombaton. Ellenfelünkkel a nyári felkészülés során edzőmérkőzést is játszottunk, akkor a félidőben még a budaörsiek vezettek egy góllal, de a végére megfordítottuk a találkozót, és eggyel nyertünk. Ezen az összecsapáson a Moyra-Budaörs Handball egyik új és meghatározó játékosa Debreczeni-Klivinyi Kinga nem gyakorolt együtt a csapattal, ám szombaton már rá is oda kell figyelnünk. Az átlövőn kívül szép számmal vannak rutinos játékosai Buday Dánielnek ‒ például Pálos-Bognár Barbara ‒, akiket fiatal tehetségek egészítenek ki. A nyári érkezők között pedig ott találjuk a balszélső Szabó Annát, illetve a kapus Mistina Kittyt.

Vágó Attila: ‒ Az első fordulóban elszenvedett vereség után nagyon fontos számunkra, hogy megkezdjük a bajnoki pontok gyűjtését. Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Budaörs tele van sok nagy csatát megélt, tapasztalt játékossal. Minden megteszünk annak érdekében, hogy itthon tartsuk a két pontot.

Fontos információk a mérkőzésre való bejutáshoz:

A jegypénztár másfél órával a kezdés előtt nyit ‒ 15:30 órától ‒, kizárólag a helyszínen lehet jegyet vásárolni. A hazai teljes árú jegyek 1.500.- forintos, míg a XVII. kerületi lakosok ‒ lakcímkártya felmutatása ellenében ‒, nyugdíjasok és diákok 1.000.- forintos áron válthatnak belépőt. A vendégszurkolók számára egységesen 1.500.- forintba kerül a jegy, míg a hat év alattiak és az MTK Budapest labdarúgó-mérkőzéseire bérlettel rendelkezők ingyenesen megtekinthetik a mérkőzést.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 2. forduló

2023. szeptember 09. 17:00, Budapest, Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont

MTK Budapest‒Moyra-Budaörs Handball

Játékvezetők: Dáné R., Marton Zs.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!