Kézilabda
Farkas Johanna

Kézilabda: a közel tíz percen át tartó rövidzárlat lett a vesztünk Kisvárdán

Publikálva: 2023.09.02 Frissítve: 2023.09.02 Kézilabda

Félidőben még egy gól volt az előnyünk, ám a lefújáskor a 28-25-ös eredménynek a hazaiak örülhettek.

A 2023/24-es bajnokság nagy utazással kezdődött csapatunk számára, ugyanis a Kisvárda Master Good SE otthonában léptünk pályára. A nyári felkészülés során kétszer is edzőmérkőzést játszottunk ellenfelünkkel, egyik alkalommal mi, majd a kisvárdaiaik tudtak két góllal nyerni. Ennek tükrében szoros csatának néztünk elébe szombat kora este.

Ugyan az első találatot Mérai Maja révén vendéglátóink szerezték, de a folytatás már a miénk volt. Uraltuk a játékot, így 10-8-as előnynél Józsa Krisztián kényszerült időkérésre. Szerencsére ez sem akasztott meg minket, fantasztikusan kézilabdázva, nagyon stabilak voltunk elől és hátul egyaránt. Az egyetlen problémát Mátéfi Dalma okozta számunkra, aki rendre túljárt az eszünkön. A 26. percben ennek ellenére is néggyel vezettünk, ám a szünet előtti perceket a hazai csapat eredményesebben zárta, így egy gólra apadt a különbség.

A második játékrész ugyan ismét kisvárdai góllal indult, de a továbbiakban újra nálunk volt az irányítás. A 49. percig tartott a lendületünk, 22-19-es vezetés után 26-22-re fordított a Kisvárda Master Good SE alakulata. A közel tíz percen át tartó rövidzárlatunkhoz nagyban hozzájárult a kiválóan védő Mátéfi Dalma, aki gólképtelenné tett minket. Néggyel voltunk lemaradva három perccel a vége előtt, ez az idő pedig már kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megfordítsuk a találkozó állását, végül 28-25-re elveszítettünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 1. forduló

2023. szeptember 02. 18:00, Kisvárda, Városi Sportcsarnok, 550 néző.

Kisvárda Master Good SE‒MTK Budapest 28-25 (14-15)

Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.

Kisvárda Master Good SE: Mátéfi ‒ Akiyama 1, Karnik 11 (5), Kovalcsik 1, Sápi 3, Juhász 4, Mérai 3. Csere: Torda (kapus), Novak 1, Bucsi, Siska 4, Ayano, Szabó L.

Vezetőedző: Józsa Krisztián

MTK Budapest: Győri ‒ Andróczki 2, Szabó K. 3, Szabó N. 6 (2), Török 1, Poczetnyik 6, Pelczéder 1. Csere: Szőke (kapus), Fekete 1, Kobela, Mészáros-Mihálffy, Farkas 5 (2), Mazák-Németh, Dakos.

Vezetőedző: Vágó Attila

Hétméteresek: 6/6, illetve 6/4.

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc.

Vágó Attila: ‒ Nagyon sokáig, ötven percen át uraltuk a mérkőzést, feszes volt a védelmünk, amihez jó kapusteljesítmény is párosult. A második félidőben gyermeteg hibákat vétettünk, ziccer és hétméteres is kimaradt, ami elég volt ahhoz, hogy a Kisvárda megfordítsa a találkozót. Nagyon sajnálom, mert több volt ebben a meccsben. A csapat küzdőszellemére lehet építeni, mert azzal egyetlen percig sem volt gond, dolgozunk tovább.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!