Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: hamar szertefoszlottak győzelmi reményeink

Publikálva: 2022.03.25 Frissítve: 2022.03.25 Kézilabda

A mérkőzést végig uralta ellenfelünk, így óriási különbséggel, 30-20-ra kaptunk ki Székesfehérváron.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 19. fordulójában az Alba Fehérvár KC együtteséhez látogattunk. Kék-fehér lányaink ‒ a hazai pályán elvesztett pontot követően ‒ a visszavágás reményében léptek pályára a Köfém Sportcsarnokban.

A találkozót a múlt héten remekül teljesítő Kekezovity Anna bombája indította, ám rögtön a 4. percben Mazák-Németh Csilla kapott kétperces kiállítást, így 2-1-es vezetésünknél emberhátrányba kerültünk. Ezt kihasználták a hazaiak, és átvették a vezetést, mindezt úgy, hogy ez idő alatt Győri Barbara még Gerháth Kincső hétméteresét is hárította. 5-4-et követően kétszer is támadhattunk, de a technikai hibáknak köszönhetően nemhogy egyenlíteni nem tudtunk, de ellenfelünk háromgólosra növelte előnyét. 7-4 állt az eredményjelzőn, amikor Vida Gergő időt kért, hogy rendbe tegye kék-fehér tanítványait.

A rövid taktikai szünet után előbb Pál Tamara, majd Bánfai Kíra volt eredményes, ezzel 8-6-ra zárkóztunk. Az előző héten ‒ az érdi meccsen ‒ tíz gól fölé jutó Pál Tamara röpke negyedóra elteltével már négy technikai hibánál járt, melyet könyörtelenül büntettek Józsa Krisztián lányai, a 19. percben igencsak szép előnyt alakítottak ki, 12-6 állt az eredményjelzőn javukra.

A kék-fehér szakvezetés ismét időt kért. Ellenfelünk hálóőre, Pijevics Tea ötven százalékos védési hatékonysággal állt a párharc 21. percében. 12-7-nél a 24. percben Józsa Krisztián hívta magához sajátjait. A félidő végére csupán egy góllal tudtunk közelebb zárkózni, így 16-12-nél fordulhattunk rá a második félidőre.

A második játékrészben 17-14-nél nagyon rossz időben maradt ki a kiharcolt büntetőnk, majd 3-0-ás rohamot mértek ránk a hazaiak, ezzel pedig ismét hatgólos fórba kerültek. 21-15-nél Vida Gergő kísérletet tett, hogy felrázza sajátjait, és a hátralévő húsz percben megfordítsuk az állást.

Ám nemhogy megfordítani nem tudtuk, de gyenge támadójátékunknak, és az elhibázott helyzeteink miatt tovább dagadt a két csapat között a különbség. Az 53. percben egészen elképesztő különbséggel, tíz góllal maradtunk le ellenfelünktől. Ekkor már teljesen reménytelenül kézilabdáztunk, így megtartotta óriási előnyét a székesfehérvári gárda, és 30-20-as vereséget mért ránk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 19. forduló

2022. március 25. 18:00, Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 700 néző

Alba Fehérvár KC‒MTK Budapest 30-20 (16-12)

Játékvezetők: Bóna Sz., Földesi Cs.

Alba Fehérvár KC: Pijevic ‒ Domokos 1, Bardi 2, Boldizsár, Besszer 3, Gerháth 2, Takó 3. Csere: Tóth, Kubina (kapus), Afentaler 3, Töpfner 4, Triscsuk 6 (6), Utasi 4, Ohyama 2, Sulyok, Varga.

Vezetőedző: Józsa Krisztián

MTK Budapest: Győri ‒ Juhász, Kekézovity 1, Pál 7 (3), Szabó 1, Marincsák 4, Pelczéder. Csere: Hlogyik (kapus), Mazák-Németh, Bánfai 1, Dakos, Román 3, Sallai 3.

Vezetőedző: Vida Gergő

Hétméteresek: 7/6, illetve 7/4

Kiállítások: 4 perc, illetve 2 perc

Vida Gergő: ‒ Az első félidőben az elhibázott helyzeteinkből rendre gólokat kaptunk, illetve a pályán mutatott fegyelmezetlenség okozta a különbséget. A második játékrészben, megvolt az esélyünk felzárkózni, de minden hetest kihagytunk a döntő pillanatokban, így tovább nőtt a különbség, mely a végére óriási lett a két csapat között.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!