Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: győzelemmel zárta az évet U19-es csapatunk

Publikálva: 2023.12.19 Frissítve: 2023.12.19 Kézilabda

Egy góllal bizonyultak jobbnak a fiatalok Orosházán.

Az Orosháza vendégeként zárták a 2023-as esztendőt U19-es lányaink, akik a hosszú utazás után nagyon jól kezdték a meccset, 10-7-nél a hazai gárda volt kénytelen időt kérni. A kis szünet után Törőcsik Liliána góljával már néggyel mentünk, de a 24. percre utolért minket ellenfelünk. Szerencsére fordítani nem tudtak, és a félidőre sikerült háromgólos előnyre szert tenni, amihez nagyban hozzájárult Szájer Hanna kiváló teljesítménye.

A második játékrészben bő két perc kellett az orosháziaknak, hogy újra egalizáljanak, sőt a 42. percben 22-21-re ők vezettek. Az 53. percben tudtuk átvenni az előnyt, és ezt már nem engedtük ki a kezünkből, Nagy Petra találatával 27-25-re mentünk, öt perccel a vége előtt. Többször már nem tudtuk bevenni a hazai kaput, de ellenfelünk is csak egyszer a miénket, így megmaradt az egygólos fór a lefújáskor is.

LU19 I. osztály kelet, 11. forduló

Zengő Alföld Orosházi KC‒MTK Budapest 26-27 (13-16)

Kekezovity Marinko: ‒ Kiegyenlített meccset játszottunk az elejétől a végéig. Bár a védelmünk közepéről hiányzott két fontos játékosunk, a lányok oroszlánként küzdöttek végig a meccsen, és megérdemelten nyertek. Ezzel a sikerrel szinesítették meg mindenki számára a karácsonyi és újévi ünnepeket.

Serdülőinknek sajnos az utóbbi két fordulóban sem sikerült pontot szerezniük, először a Kispest NKK csapatától kaptak ki 46-22-re hazai pályán, majd a NEKA vendégeként 42-16-ra maradtak alul.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!